Routaruusu

Maybecks Cherry Mist

Virallinen nimiMaybecks Cherry MistRekisterinumerotVH18-017-0173 SPC-SR2-2260
RotuShetlanninponi PainotusValjakkoajo
Skp & säkäTamma, 92cm KoulutustasoNoviisi
VäriRautiaanpäistärikkö KasvattajaMaybeck Stud
Syntynyt01.04.2018 - 14v OmistajaCrimis (VRL-10480)

Taustaa & luonne

Johan tässä oli kohta jo kaksi vuotta pidetty pelkkiä shettisoreja, joten oli korkea aika hankkia poniherroille leidiseuraa. Kun Maybeck Stud myi kevään varsoja huhtikuussa 2018, olin haukkana paikalla. Shetlanninponien kasvatukselle omistautunut talli oli jo tuttu paikka, sillä olimme käyneet Pawin ja Sodan kanssa siellä jos jonkinmoisissa kissanristiäisissä. Talli oli ihastuttanut jo ensisilmäyksellä, ja niin teki myös myynnissä oleva kasvatti Maybecks Cherry Mist. Rautiaanpäistärikkö tamma oli nätti kuin mikä, ja oi, se luonne! Kirsikkamme on puhdasta kultaa niin sisältä kuin ulkoakin.

Maybecks Cherry Mist on poni, jossa kaikki meni kohdilleen. Yhdistämällä kaksi äärettömän hyväluonteista ponia saatiin maailman kiltein shetlanninponitamma, jonka voi antaa vaikka valvomatta lasten käsiin. Lisäksi Cherry peri isänsä iki-ihanan rautiaanpäistärikön värityksen eikä suinkaan emänsä tylsää mustaa.

Cherry on mitä ihanin hoitaa ja käsitellä, sillä se ei pistää vastaan niin minkään kanssa. Sitä voi harjata, letittää, pestä, taluttaa tai vaikka tökkiä maailman tappiin asti. Se ei ota nokkiinsa lasten hölmöistä otteista. Ponitamma vain katselee uteliaasti ympäröivää maailmaa ja seisoo kiltisti paikoillaan. Vaikka ponin unohtaisi sitoa kiinni, ei sillä ole tarvetta karata lähimpää ruohotupsua kauemmas. Ja ruokahan tälle ponille maistuu! Ikävimmätkin toimenpiteet sujuvat kuin vettä vain, jos on pari namia takataskussa. Matkustus onnistuu yksin ja porukassa, ja Cherry tuleekin toimeen lähes poikkeuksetta kaksijalkaisten lisäksi myös kaikkien muiden nelijalkaisten kanssa. Tarhauskaan ei siis tuota päänvaivaa - Cherry menee helposti isompien suomenhevosten seassa. Ponitamma väistää tarvittaessa, mutta lähtee myös kutsuttaessa mukaan leikkiin. Erityisesti varsojen kanssa Cherryn näkee usein vetävän kunnon pierurallia.

Voisi luulla, että näin täydellisen luontoisesta ponista löytyisi jotain vikaa sitten käyttöominaisuuksista, mutta ei. Cherry on ihan yhtä ihana niin maastakäsin, satulasta kuin valjakonkin edessä. Ratsain ponitamma ei mitään ihmeellisyyksiä osaa, mutta on pienelle ratsastajalle mitä ihanteellisin opetusponi niin aitojen sisäpuolella kuin maastossakin. Parhaiten päistärikkö loistaa kuitenkin valjakon edessä, sillä siihen se on kasvatettu.

Sukutaulu

Cherryllä on 2 polvea sukua virtuaalimaailmassa.

i. Maybecks Crusor
she, rtpäis, 102cm
KTK-III, VVJ-I, SHLA-II, YLA3
ii. Coco Crusó
she, rtpäis, 102cm
Ch, KTK-I, VVJ-I, SHLA-III, YLA2
iii. Cocomber
she, rtpäis, 104cm
iie. Mastvan Titti
she, vrt, 99cm
ie. Cherilee
she, rt, 87cm
VSN Ch, KTK-II, VVJ-I, SHLA-III
iei. Curran Mert
she, 91cm
iee. Chassy II
she, prt, 90cm
e. Mangon Cherry Blossom
she, m, 105cm
VIR MVA Ch, KTK-I, VVJ-I, SHLA-I, YLA3
ei. Appletree's Al Capony
she, m, 104cm
VIR MVA Ch, KTK-II
eii. Appletree's Edgar Allan Pony
eie. Balsdean Miles Away
ee. Aywick Cola Nut
she, prt, 105cm
VIR MVA Ch, KTK-I
eei. Polarize of Wildwood
eee. Aywick Sugar Apple

Isälinja: Maybecks Crusor - Coco Crusó (2)
Emälinja: Mangon Cherry Blossom - Aywick Cola Nut (2)

Jälkeläiset

Cherry ottaa harkiten vastaan 2-polvisia shetlanninponioreja.

SyntynytSkpNimiPalkinnotIsäOmistaja
21.03.2019oriCaptain BerryKTK-IIIBurbacka Rokokomyynnissä
15.07.2018tammaBlack CherriesKTK-IIIValyrian BlackmoodRoutaruusu

Kilpailut

Cherry on kilpaillut valjakkoajossa porrastetuissa kilpailuissa sekä Show Pony Circuitin Driving-luokissa: katso tulokset SPC-profiilissa.


Ominaisuuspisteet

VVJ vaikeustasolla 41562.7 p.
Kuuliaisuus ja luonne704.13 p.
Tarkkuus ja ketteryys858.57 p.

VVJ-CUPIT - 1 sijoitus

PvmPaikkaTasoSijoitus
31.07.2018Wyat ShetlandsNoviisi15/156

Näyttelyt

PvmJaosPaikkaTulosTuomari
30.11.2020VSY RotunäyttelyKuunokkaBIS4, I-palkintoMiltsu & Serena
25.11.2018SHLA RotunäyttelyValyrian ShetlandsII-palkintoMiia-Maria
20.08.2018SHLA RotunäyttelyValyrian ShetlandsIII-palkintoEmmiN.
07.07.2018SHLA RotunäyttelyValyrian ShetlandsII-palkintoEmmiN.

Päiväkirja

16.09.2018 Syksyiset laukkakilpailut Maybeck Studissa, kirjoittanut omistaja

Väiskiä huvitti kauheasti, kun lähdin taas Maybeck Studiin. "Sähän kohta asut siellä", se virnisteli, kun lastasin Cherryä traileriin. No, kyllähän siellä tuli ravattua nykyään hyvinkin useasti. Mutta Bettina ja Amelie Maybeck sattuivat olemaan erinomaisia ja aktiivisia tapahtumanjärjestäjiä, ja minähän rakastin viedä hevosiani näytille. Maybeckissa oli tähän asti kestitty vain shetlanninponeja, mutta tällä kertaa hulinoissa oli tilaa myös isommille poneille ja hevoskokoisille otuksille. Niinpä Cherryn lisäksi mukaan lähti myös Kalma.

Syyskuisena lauantaina kilpailtiin leikkimielisesti niin laukkaratsastuksessa kuin myös tehtäväradalla. Osallistuin sekä Cherryn että Kalman kanssa molempiin. Kumpikaan ei ollut mitenkään vauhdikkaalla päällä tänään, ja olimme molemmissa laukkalähdössä viimeisiä (nöyryyttävää). Päivä kuitenkin pelastettiin tehtäväratsastuksessa, jossa tulimme hevosten luokassa Kalman kanssa ensimmäiseksi! Eikä Cherrykään viimeinen ollut, toiseksi viimeinen vain.. Joko näille iski syysmasennus??

05.08.2018 Söpikset shetlanninponeille Maybeck Studissa, kirjoittanut omistaja

Jos minulta kysytään, niin kyllähän Cherry on maailman söpöin shetlanninponitamma (no, yhdessä varsansa Blackiksen kanssa). Mutta aina on riemastuttavaa, jos joku muukin ajattelee niin! Luultavasti juuri siksi meille on tullut tavaksi kiertää söpiksiä aina tilaisuuden tullen, erityisesti shetlanninponien kanssa. Tällä kertaa lähdimme taas käymään kasvattajatätien luona Maybeck Studissa - ja he olivat kanssani täysin samaa mieltä, Cherry on söpöin. Kirsikkamme voitti tammojen luokan kunnianimellä Maitosuklaa. Pieni herkkupeppu ei lakkaa hymyilyttämästä.

15.07.2018 Ensimmäinen varsa, kirjoittanut omistaja

Routaruusun ensimmäinen shetlanninponikasvatti! Pitkään meillä asui pelkästään ponioreja, mutta Cherryn tultua talliin en malttanut odottaa, että pääsisin varsapuuhiin. Siis mikä olisi söpömpää kuin shetlanninponin varsa? Niinpä. Kun Cherry oli kantakirjattu ja näyttänyt kyntensä valjakkoajossa, aloin etsiä sopivaa oria. Sulho löytyi Emmiltä Valyrian Shetlandsista. Tuikitavallinen musta hurmasi herrasmiesmäisellä käytöksellään, ja hetken harkinnan jälkeen päädyimme astuttamaan Cherryn sillä. Sormet ristissä toivoin, että varsasta olisi tullut mustanpäistärikkö, mutta blankki mustahan sieltä tuli. En kuitenkaan osannut harmitella asiaa sekuntiakaan, sillä Blackis on liiankin yleisestä väristään huolimatta älyttömän nätti tapaus.

14.04.2018 Valmennuspäivä Maybeckin kasvateille Maybeck Studissa

Kasvattajat: "Voisitko nyt tulla ja olla kuin aikuiset ihmiset", Bettina sovitteli Amelielle joka oli pitänyt mykkäkoulua pari tuntia alkaneen riidan jälkeen. Sisarukset eivät olleet päässeet yhteisymmärrykseen kumman vastuulla oli kauppaan unohtuneet viinitonkat. Amelie ei sanonut sanaakaan, vaan paineli ulos ja käveli kohti piha-aukiota, jonne kohta huristelisi ensimmäiset vieraat. Bettina pyöritteli silmiään ja mietti todella kumpi heistä onkaan vanhempi. Mökötyksen tilalle tulvi iloa ja naurua kun ensimmäiset saapuivat paikalle.

Lea ja Penelopeia kaartoivat pihaan aikalailla peräkanaa. Bettina ohjasi heidän autoja sopiville parkkipaikoille joista ponien uloslastaus olisi kaikkein kätevintä. Amelie lähti juoksujalkaa patistamaan tallityöntekijöitä pihalle ja haki itse samalla kaksi täyttä skumppalasia. Lea ja Pene astuivat ulos ja kaikki vaihtoivat lämpimiä halauksia. Päivä aloitettiin skumpan kilistelyllä ja hevoshoitajat huolehtivat vierailevat ponit talliin. Tottakai Amelie ja Bettina halusivat heti muodollisuuksien jälkeen tervehtiä kasvattejaan tarkemmin ja todeta kuinka upeita otuksia heistä oli kasvanut!

Seuraavaksi saapui Crimis ja Liia ja kieltämättä olimme hieman huolissamme Kidasta jota ei kuulunut. Hän oli kuitenkin varannut itselleen lounaan jota kuitenkin siirryimme muulla porukalla nauttimaan päärakennukseen. Kaiken lisäksi Kidan puhelimeen ei saanut yhteyttä. Myöhemmin kävi ilmi, että vielä tuolloin hänen lentonsa ei ollut laskeutunut, joten verkkoyhteyttä ei ollut. Amelie oli patistanut tallityöntekijän noutamaan unohtunutta viiniä, jotta illalla ei oltaisi aivan kuivin suin. Illanvietto ja rento jutustelu tulisi varmasti tarpeeseen, sillä päivän pääaiheena oli kuitenkin kova valjakkoajotreeni!

Cherry oli pirtsakka tapaus ponilaumassa. Se tuntui ponilta, jolla ei ollut yhtään huonoa päivää ja aikalailla sellaiseksi omistaja sitä kuvailikin. Crimis toivoi treeniä nopeuteen ja reagointiin, jota pari pääsi mietiskelemään jo alkulämmitelyssä. Cherry tuntui suhteellisen vaikealta saada avuille, vaikka se mukavalta näyttikin, mutta viimeinen silaus puuttui. Tamma vältti 100% työntekoa viimeiseen asti, mutta teki sen mielellään kun ohjastaja sitä pyysi. Kun kärryt otettiin alkulämmittelyn jälkeen, alkoi varsinainen työnteko. Cherryn kanssa tehtiin paljon siirtymisiä ja lopuksi ravissa ja laukassa paljon tiukkoja kääntymisiä ja käynti-laukka-käynti siirtymisiä. Cherrystä löytyi todella paljon miellyttämisenhalua ja tamma tuntui olevan sulaa vahaa kun sitä kehui isosti ääneen.

Crimis: Iloisesti hyräillen ajelin kohti länsirannikkoa uusin ponivahvistukseni traikussa. Kello oli vasta seitsemän aamulla lauantaina, mutta tämä päivä tulisi varmasti olemaan tavallistakin aikaisemman aamuherätyksen arvoista. Luvassa olisi valmennuspäivä Maybeck Studissa, Cherryn kasvattajien luona. Tämä jos mikä oli sitä kasvattajan tukea parhaimmillaan: pieni Cherry pääsisi tutustumaan valjakkoajon saloihin asiantuntevien kasvattajiensa avustuksella.

Kirsikkaponini oli mitä kultaisin, ja tervehti heti ryhmän toista ponitammaa Champagnea iloisella hörinällä. Se ei myöskään pistänyt pahakseen, kun luovutin sen henkilökunnan käsiin ja liityin esittelykierrokselle, joka sisälsi mielenkiintoisia faktoja Maybeckin historiasta.

09.04.2018 Keväiset söpikset Loitsulassa, kirjoittanut omistaja

Aina kun jossain on söpikset, Routaruusu on jollain tavalla edustettuna. Tottakai meidän piti korkata söpikset myös nuorempien shetlanninponien kanssa, joten Juskan lisäksi mukaan lähtivät myös Pawin varsa Fizz ja uusin tulokas Cherry. Juska osallistui tietysti Kiiltävin kisaratsu -luokkaan. Auringossa punaisena hohtava raudikko nappasi mukaansa erikoismaininnan "Hienoin suokki", ja olikin korkeimmalla sijalla kiiltokuvapuoliveristen jälkeen, viidentenä 18 osallistujasta. Kyllä saa taas olla ylpeä tästä komistuksesta. <3

Shetlanninponit edustivat luonnollisesti luokassa Pieni ja paras. Söpöläinen Fizz vei kolmossijan, kun taas kuudenneksi sijoittunut Cherry sai erikoismaininnan masukarvoistaan. Niin, siellä on vielä pahimmat talvikarvat.. Kukapa olisi arvannut, että niistä saisi positiivisella tavalla noottia?? Eihän tässä voi kuin nauraa.