Routaruusu

Fizzly Sizzle Pawtini

rakenne
Virallinen nimiFizzly Sizzle PawtiniRekisterinumeroVH18-017-0018
SPC-SR2-2259
RotuShetlanninponi PainotusValjakkoajo
Sukupuoli & säkäOri, 90cm KoulutustasoHeB, noviisi
VäriVoikko KasvattajaCour des Îles
Syntynyt05.10.2017 OmistajaCrimis (VRL-10480)

Luonne

Joidenkin yhdistelmien kohdalla sitä pohtii vähän liian myöhään, että mitähän hittoa tuli tehtyä. Fizz on sellainen. Ensimmäinen shetlanninponini Paw on tunnetusti the Ego, niin miksi, oi miksi valitsin tammaksi Mangon Chi Chin? Okei, toivoin saavani varsasta yhtä kauniin voikon kuin emästään, ja sen sainkin, mutta.. Tämä blondi orivarsa on aivan yhtä diiva kuin vanhempansa yhteensä. Blondiksi nimetty emä on nimittäin Tamma isolla T:llä, vaikka onkin hädintuskin metrin korkea. Ja tottakai Fizz sai siltä vauvasta asti oppia, miten irvistellään ja luimitaan ihmisille kiukkuisesti, jos joku ei satu huvittamaan. Olkoonkin kyseessä aivan tavallinen harjaustuokio tai loimitus, Fizz saattaa uhitella kuin mikäkin ryökäle - ihan vain koska miksi ei. Syötävän suloisen ulkomuodon ei siis kannata antaa hämätä: tämä poni on yksi pieni perkele.

Taluttaessa on aina hirveä kiire kaikkialle, ja jokaiselle vastaantulijalle pitää aina näyttää närhenmunat - oli kyseessä sitten vaikka seitsemänkymmentä senttiä korkeampi suomenhevosori. Fizz luulee olevansa maailman valtias, ihan kuten isänsä. No, ainakin se on itsevarma myös työnteossa - Fizz ei lannistu hankalammistakaan tehtävistä, vaan suorittaa tasaisen varmasti. Jos siis avut ovat ohjastajalla kohdallaan. Ristiriitaisia tai liian ronskeja apuja Fizz ei siedä, ja ilmaiseekin mielipiteensä hyvin vahvasti. Kiukkuisena tämän ponin kanssa on ihan turha yrittää tehdä mitään, sillä Fizz kiukkuaa takaisin.

Sukutaulu

Fizzillä on 4 polvea sukua virtuaalimaailmassa.

i. Funfair's Pawpaw
she, m, 93cm
KTK-III
ii. Pompeiji MO
she, m, 95cm
KV-III
iii. Ellie's Percival
she, m, 94cm
YLA2, VVJ-II, KRJ-I, SHLA-I
iie. Crewan's Rebella
she, rn, 102cm
VIR MVA Ch, KTK-II
ie. Wyat Èowyn
mini she, rtkrj, 82cm, m
VV-I, KTK-II
iei. Wyat Mojito Madness
mini she, rt, 83cm
VV-II, KTK-III
iee. Mangon Elemmírë
mini she, mkrj, 81cm
KTK-III
e. Mangon Chi Chi
she, vkk, 99cm
KTK-III, VVJ-I, SHLA-II
ei. Mangon Bacardi
she, hrkkopäis, 98cm
KTK-III
eii. Cecam Baileys
she, phkko, 99cm
Ch, KTK-II
eie. Mangon Millenium Star
she, rnpäis, 93cm
VIR MVA Ch, KTK-I
ee. Mangon Freshadaisy
she, vkk, 100cm
eei. Aberforth v. Sevrus
she, prt, 100cm
iee. Mangon El-Nefous
she, rnvkk, 98cm

Isälinja: Funfair's Pawpaw - Pompeiji MO - Ellie's Percival - Hewiterwin Peregrin (4)
Emälinja: Mangon Chi Chi - Mangon Freshadaisy - Mangon El-Nefous - Talvisydämen Ruby Runner (4)

Jälkeläiset

Fizz astuu 4-polvisia ja pitkäsukuisia shetlanninponitammoja.

00.00.2016sh-o/t. Varsan nimi(e. Emän nimi)om. Omistaja

Kilpailukalenteri

Fizz on kilpaillut valjakkoajossa maksimitasolleen porrastetuissa kilpailuissa.
Nykyään poni kilpailee kouluratsastuksessa sekä Show Pony Circuitin Driving-luokissa.


Ominaisuuspisteet

VVJ vaikeustasolla 41429.46 p.
Kuuliaisuus ja luonne541.29 p.
Tarkkuus ja ketteryys888.17 p.

Näyttelyt

PvmJaosPaikkaTulosTuomari
25.11.2018SHLA RotunäyttelyValyrian ShetlandsIII-palkintobirdie
20.08.2018SHLA RotunäyttelyValyrian ShetlandsIII-palkintoEmmiN.

KRJ Kouluratsastus - 13 sijoitusta

PvmPaikkaTasoSijoitus
28.03.2019Stall FernwehHelppo B1/40
25.03.2019Ravikeskus ValmariHelppo B2/30
24.03.2019Ravikeskus ValmariHelppo B3/30
23.03.2019Stall FernwehHelppo B4/40
31.01.2019Decnen VirtuaalisetHelppo B4/30
24.12.2018Stall FernwehHelppo B2/30
07.12.2018Stall FernwehHelppo B6/40
PvmPaikkaTasoSijoitus
16.11.2018Stall FernwehHelppo C6/40
13.11.2018Stall FernwehHelppo C2/40
13.11.2018Stall FernwehHelppo C1/40
10.11.2018RunoratsutHelppo B6/40
24.10.2018SupernaturalHelppo B6/40
23.10.2018SupernaturalHelppo B4/40

Päiväkirja

07-09.09.2018 Valjakkoajoleiri Maybeck Studissa, kirjoittanut omistaja

Maybeck Stud oli käynyt tutuksi viimeisen vuoden aikana, sillä siellä oli tullut ravattua niin valmennuksissa, näyttelyissä kuin ties missä kissanristiäisissä – sekä tietysti hakemassa uusia ponivarsoja. Tällä kertaa lähdin länsirannikolle kokonaiseksi viikonlopuksi mukanani Fizz, joka oli poneistamme niitä harvoja, jotka eivät vielä olleet näillä reissuilla mukana. Luvassa oli tehokas kolmen päivän valjakkoajoleiri shetlanninponeille - laadukasta illanviettoa unohtamatta. Täydellinen tapa viettää viikonloppua, siis.

No, Fizz ei ole mikään mallioppilas. Ikinä, missään. Taas pieni kultainen pörröpääni oli sitä mieltä, että hänen on ihan pakko päästä tekemään tuttavuutta muiden nelijalkaisten kanssa – ja rynnätä siinä samalla ihmiset kumoon, astua varpaille ja nostaa valtava protesti kun kosioretki ei onnistukaan. Tottakai koko muu sakki leirillä oli tammoja (Fizzin mielestä se oli tietysti haaremi hänelle). Toisaalta ehkä parempi niin: eipä tullut taistoa johtajaorin tittelistä.

Kärryjen eteen päästessään poni kuitenkin unohti koko muun maailman ympäriltään ja suoritti sataprosenttisesti. Amelien kehuessa muistin taas, miksi tämä poninpirulainen minulla vielä oli. Fizz on käyttöominaisuuksiltaan aivan loistava.

Valmentajan (Amelie Maybeck) kommentti: "Leirin minigrippi - ja ainoa ori - oli ehdottomasti sitä mieltä, että nämä kokoontumisajot olivat vain ja ainoastaan hänelle tarkoitetut. Vaikka alku oli vähän nihkeä ja ori keskittyi lähinnä tammoille esiintymiseen, työsti poniorin omistaja sitä varsin kylmänviileästi saadakseen Fizzin keskittymään enemmän itseensä, kuin muihin. Crimiksen ajotapa näytti siltä, että hän oli ennenkin kohdannut näitä tilanteita orin kanssa - ajaminen oli varsin hevosystävällistä ja johdonmukaista, mutta silti sen verran vaativaa, ettei orille jäänyt lopulta vaihtoehtoja. Ja siinä vaiheessa Fizz oli oikeasti äärettömän u p e a. Se kantoi itseään hyvässä, ryhdikkäässä muodossa ja sen tekemisessä säilyi osakokeesta huolimatta täsmällisyys sekä tasainen tempo. Vaikka valmentajana pitäisi olla jäävi ja varsin kylmäkiskoinen, piti minun hihkua valmennuksen aikana noin miljoona kertaa poniorin olevan upea ja taitava - ja meninpä lipsauttamaan leirin päätökseksi, että ehkä me tarvitaan oma Fizz Jr Maybeckiin."

09.04.2018 Keväiset söpikset Loitsulassa, kirjoittanut omistaja

Aina kun jossain on söpikset, Routaruusu on jollain tavalla edustettuna. Tottakai meidän piti korkata söpikset myös nuorempien shetlanninponien kanssa, joten Juskan lisäksi mukaan lähtivät myös Pawin varsa Fizz ja uusin tulokas Cherry. Juska osallistui tietysti Kiiltävin kisaratsu -luokkaan. Auringossa punaisena hohtava raudikko nappasi mukaansa erikoismaininnan "Hienoin suokki", ja olikin korkeimmalla sijalla kiiltokuvapuoliveristen jälkeen, viidentenä 18 osallistujasta. Kyllä saa taas olla ylpeä tästä komistuksesta. <3

Shetlanninponit edustivat luonnollisesti luokassa Pieni ja paras. Söpöläinen Fizz vei kolmossijan, kun taas kuudenneksi sijoittunut Cherry sai erikoismaininnan masukarvoistaan. Niin, siellä on vielä pahimmat talvikarvat.. Kukapa olisi arvannut, että niistä saisi positiivisella tavalla noottia?? Eihän tässä voi kuin nauraa.