Routaruusu

Loputon havumetsä Suomen sydämessä

Routaruusu sijaitsee Keski-Suomessa: havumetsien, lukuisten järvien ja vihreiden niittyjen luvatussa maassa. Vaihteleva maasto takaa erinomaiset treenipuitteet kenttäratsastuksessa kilpaileville suomenhevosille. Ja sielu lepää, kun höntsäilee kovan puurtamisen lomassa näissä maisemissa!

Maastojen lisäksi treeniin löytyy hyväpohjainen, valaistu kenttä ja tilava maneesi. Hevoset majoittuvat kolmeen eri tallirakennukseen: shetlanninponit omaansa ja suomenhevoset jaoteltuna oreihin ja tammoihin. Pihasta löytyy useampi hiekka- ja nurmipohjainen tarha, joissa hevoset saavat ulkoilla suurimman osan päivästä. Kesäisin tammat ja nuoret orit saavat laiduntaa laumoissa kellon ympäri. Hehtaarit meiltä ei lopu, kiitos suvun perintömetsien.


Ruskeatukkainen pörröpää, Väiski, on mun elämäni rakkaus. Hintelä poika, joka piti videopeleistä ja metallimusiikista, ja josta tuli mun aviomieheni ja elämänkumppanini. Poika, josta kasvoi mies, ja joka juurtui mun kanssani tähän heinäntuoksuiseen elämäntapaan. Väiski ei koskaan ollut eikä edelleenkään ole kilpailunhimoinen, mutta se rakastaa rauhallisia maastolenkkejä ja hiljaisia iltoja laitumen laidalla. Väiski puuhailee pääosin talli- ja pihatöiden parissa, ja opetteli se jopa kengittämään meidän hevoset itse.

Lisa. Mun tarinani te jo tavallaan kuulittekin. Ylpeä, kunnianhimoinen nuori, joka haikaili kauas pois, mutta kuitenkin jäi ja juurtui kotimaahan. Pohjimmiltaan mä halusin aina vaan ratsastaa. Kotona ja kisoissa; nuorilla ja konkareilla; esteitä ja koulua. Muuta mä en tekisikään, jos ei olisi vähän pakko.

Routaruusu on meidän kotimme, meidän tarinamme.