Routaruusu

Captain Berry

Virallinen nimiCaptain BerryRekisterinumerotVH19-017-0136
RotuShetlanninponi PainotusValjakkoajo
Skp & säkäOri, 94cm KoulutustasoNoviisi
VäriRautiaanpäistärikkö KasvattajaRoutaruusu
Syntynyt21.03.2019 OmistajaCrimis (VRL-10480)

Taustaa & luonne

Alunperin myyntiin laitettu Cap ei vain löytänyt sitä omaa ihmistä pitkänkään etsinnän jälkeen. Ehkä se johtui ponin keskinkertaisista kilpaponin ominaisuuksista. Fakta oli, ettei se ollut huippuponi. Hyvä, tasaisen varma suorittaja ja kilpailuissakin pärjännyt noviisitasolla, mutta ei rotunsa kermaa. Minun silmissäni se oli kuitenkin mahdottoman ihana hyvän mielen poni, ja niinpä se jäi kotiin, vaikka kattomme alla oleili jo yksi varsa Cherrystä (tosin tamma).

Valjakkohevosella soisi olevan voimaa, nopeutta, ketteryyttä sekä eleganssia jokaiseen osakokeeseen. Cap-raasu pärjää lähinnä hienolla asenteellaan sekä sympaattisuudellaan, sillä mikään koulukokeen elegantti katseenvangitsija, tarkkuuskokeen ketterin kaveri tai maratonin vahva, kestävä suorittaja se ei ole. Enkä nyt sano, että Cap olisi ihan onneton reppana joka pärjää vain säälistä. Se vain on niin keskinkertainen kuin olla ja voi, sellainen kutos-seiska-harvinainen kasi todella hyvänä päivänä -tapaus, joka ei ehkä kisoissa sykähdytä, mutta hurmaa kaikki lähemmin tutustuvat suurella sydämellään.

Kaikkien kanssa toimeen tuleva, joka tilanteeseen sopeutuva Cap tuntuu ponimuotoiselta pehmoeläimeltä. Lämpimältä, suloiselta sekä luotettavalta ystävältä, joka pitää öisin möröt poissa. Tässä tapauksessa öiset möröt ovat arkielämän murheita, jotka tuntuvat ainakin hetkeksi kaikkoavan Capia harjaillessa. Uusia murheitakaan ei pääse syntymään ainakaan tämän hevosen osalta, ellei ori sitten sairastu. Käytöksen puolesta murehtiminen on ajanhukkaa, tämä herrasmies käyttäytyy aina hienosti. Rokotuksia, verikokeita sekä muita neulahommia tämä hupsu vähän jännittää. Orin ratkaisu asiaan on silmien kiinni puristaminen toimenpiteen ajaksi. Todella fiksu taluttaa, lastata ja kuljettaa, ongelmaton tottuneen kuin aloittelevan hevosihmisen käsissä.

Kuten todettua, tämä on tasainen. Liikkeiltään sekä suorittamiseltaan. Tasonsa tähteä Capista ei saa, vaikka millaista treeniä tai vilunkia harrastaisi. Tappotasaisuudestakin löytää etunsa; minkä ori osaa, se osaa perusvarmasti, eikä se mieleltäänkään tasaisena kaverina tunnu hätkähtävän oikein mitään tai hämmentyvän, vaikka ohjastajalla menisikin hetkeksi sormi suuhun. Hirmuisen hyvä tämä on ajaa, tasainen, pehmeä sekä sopivan vireä, mielellään töihin lähtevä. Jotenkin Capia katsellessa päässä alkaa lähes vaistomaisesti soimaan Pienen pieni veturi.
Tasaiset liikkeet, hyvä tasapaino, hyvä tasainen veto. Ratsuna tämä ei paljoa osaa, perusasiat, ja jos Capilla ratsastetaan, kyse on yleensä ilman satulaa humputtelusta; uittoreissuja sekä muuta kevyttä tunnelmointia. Niin sanotusti oikeat työt tehdään valjaat päällä, mikä sopii orille itselleen mainiosti. Se tuntuu pitävän erityisesti tarkkuuskokeesta sekä maratonien estealueista hirveän paljon, erityisesti, jos kyseessä on vesieste. Uintireissut ovatkin valjakkohommien jälkeen orin mielipuuhaa.

Tämä nyt menee jo pahemman laatuiseksi itsensä toistamiseksi. Menkööt. Kisareissut sujuvat tasaisen ongelmattomasti, kiitos Capin hurmaavan tasaisen mielenlaadun ja tekemisen. Joskus kotiin lähtee ruusuke, ja lähti tai ei, hymy sekä iloinen mieli ovat käytännössä taattu. Ei tämmöisen kullanmurun kanssa vain ole huonoja päiviä!

© Susiraja, kiitos!

Sukutaulu

Capilla on 3 polvea sukua virtuaalimaailmassa.

i. Burbacka Rokoko
she, rtkrj, 98cm
KTK-II, VVJ-I
ii. Huovilan Pontiac
she, rtpäis, 104cm
KTK-III, VVJ-I, SHLA-I
iii. Shorties Lord Puccini
she, rtpäis, 101cm
KTK-II, VVJ-I, SHLA-I, YLA1
iie. Juliet of Yearwood
she, rnhkko, 103cm
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I, VVJ-II, VVJ AB
ie. Dreamfluff Crumbs
she, rtkrj, 92cm
VVJ-I, SHLA-II
iei. Campcroft Mercury
she, rtpäis, 95cm
Ch, KTK-III, VVJ-II, SHLA-I
iee. Drumford Sweet Dreams
mini she, rtkrj, 82cm
e. Maybecks Cherry Mist
she, rtpäis, 92cm
KTK-III, VVJ-I, SHLA-I
ei. Maybecks Crusor
she, rtpäis, 102cm
KTK-III, VVJ-I, SHLA-II, YLA3
eii. Coco Crusó
she, rtpäis, 102cm
Ch, KTK-I, VVJ-I, SHLA-III, YLA2
eie. Cherilee
she, rt, 87cm
VSN Ch, KTK-II, VVJ-I, SHLA-III
ee.Mangon Cherry Blossom
she, m, 105cm
VIR MVA Ch, KTK-I, VVJ-I, SHLA-I, YLA3
eei. Appletree's Al Capony
she, m, 104cm
VIR MVA Ch, KTK-II
eee. Aywick Cola Nut
she, prt, 105cm
VIR MVA Ch, KTK-I

Isälinja: Burbacka Rokoko - Huovilan Pontiac - Shorties Lord Puccini (3)
Emälinja: Maybecks Cherry Mist - Mangon Cherry Blossom - Aywick Cola Nut (3)

Jälkeläiset

Cap astuu 3-polvisia shetlanninponitammoja.

Kilpailut

Cap on kilpaillut valjakkoajossa porrastetuissa kilpailuissa.


Ominaisuuspisteet

VVJ vaikeustasolla 41427.61 p.
Kuuliaisuus ja luonne653.35 p.
Tarkkuus ja ketteryys774.26 p.

VVJ-CUPIT - 0 sijoitusta

PvmPaikkaTasoSijoitus

Näyttelyt

PvmJaosPaikkaTulosTuomari