Kallan Verdigris

Kallan Verdigris


Kasvattaja kertoo:

Verdi on rohkea, ehkä aavistuksen rämäpäinen oripoika, joka uteliaasti tutustuu ympäröivään maailmaan. Mustanruunikon tunnusmerkkejä ovat lennokas laukka, tiukat kurvit ja kaiken esteeksi kelpaavan ylittäminen vauhdilla. Energiaa ei siis pikkuorilta puutu, mutta kaikkien hämmästykseksi isän puolen suvun pahansuopaisuus ja happamuus ei tähän nuorukaiseen ole periytynyt. Pilke silmäkulmassa Verdi osaa kyllä kujeilla, mutta yleisilme herralla on erittäin positiivinen.

Luonne

Verdissä yhdistyy kovan kenttähevosen ominaisuudet: loputon rohkeus, erinomainen hyppykyky ja matkaavoittava laukka. Mielenkiintoisessa suvussa on yhdistetty Grand Prix -tasolla kilpailleita kouluhevosia ja ykköspalkittuja estehevosia, joten potentiaalia löytyy joka suuntaan. Energinen Verdi on osoittanut erityistä lahjakkuutta irtohypytyksessä, sillä se hyppää mitä vain kovaa ja korkealta. Verdi on myös älyttömän notkea ja kääntyy vaikka kolikon päällä. Lennokas laukka lupailee myös hyviä pisteitä tulevaisuuden kouluradoille. Nähtäväksi jää, mihin asti kantti riittää, vaikka Kristian tietysti on varma orin pääsevän hänen käsissään huipulle.

Isälinjan kuuluisa pahansuopaisuus loistaa Verdissä poissaoloaan, vaikka luonnetta siltäkin löytyy. Verdi on lähtökohtaisesti luonteeltaan reipas ja yritteliäs, mutta energiaa sillä on vaikka muille jakaa ja rajoja pitää säännöllisin väliajoin testailla. Ilmaiseksi se ei anna mitään. Orin kanssa ei kuitenkaan joudu sietämättömiin valtataisteluihin, vaan napakalla otteella sen saa aika nopeasti ruotuun. Verdi talutetaan aina ketjulla, eikä piiskakaan ole huono idea - sen näkeminen kuitenkin yleensä riittää. Verdi kyllästyy nopeasti joutuessaan seisoskelemaan paikallaan, joten turhia sen kanssa ei ole järkevää jäädä halailemaan. Parhaiten sopu säilyy, kun hoitotoimenpiteet suorittaa ripeästi.

Tämä on virtuaalihevonen. Rakennekuvan line © Lamia, väritys © Crimis & tausta Marjahilla