Virgo

Virgo, "Viivi"

PP-MVA (2019)

Luonne

Suurikokoinen puoliverinen rymisteli ulos melkoisella vauhdilla. Tumma tamma haisteli kirpeää syysilmaa sieraimet suurina ja pälyili ympärilleen äärimmilleen virittyneenä.

Jos viimeisen päälle laittautunut omistajatar ei vie kaikkia katseita, on tulinen trakehner huomion keskipiste. Hevonen pyörii ja hyörii, ja näyttää siltä että singahtaa hetkenä minä hyvänsä kuuhun. Hyrrä tai hurrikaani, mutta julmettoman kaunis sellainen. Siro, korkea tamma on kuin satukirjan sivuilta.

Havahduin materialistisesta haaveilustani, kun kärsimätön Viivi tuohtui odotteluun ja jysäytti kaviolla betoniin.

Viivi on oman arvonsa tunteva (voisi ehkä sanoa että sitä kultajalustalle nostava) tamma, joka ilmaisee mielipiteensä hyvin selkeästi. Turha seisoskelu kuluttaa Hänen kallista aikaansa, liian kova harja pilaa silkkisen, tummasuklaan värisen karvapeitteen, vesisateessa kastuu.. Diiva yltää liki omistajattarensa tasolle turhamaisuudessaan. Jos kuplamuovi ei näyttäisi typerältä, olisi Viivi varmaan puettu sellaiseen. Auta armias, jos olet kerran saanut tamman hermon kiristymään - se kieltäytyy työskentelemästä kanssasi enää sekuntiakaan.

Selkään noustessa ei vahingossakaan kannata jättää silkkihansikkaita harjaämpäriin, mutta raippa kylläkin. Viivi ei voi sietää piiskaa, sahaamista tai mitään muutakaan ylimääräistä sähellystä selässään. Hemmetin herkkä koulutamma liikkuu höyhenenkevyin avuin ja askelin. Yhtään tohelomman ratsastajan kanssa Viivillä palaa käpy, ja sitten sitä saa taas lepytellä seuraavat tuhat vuotta. Onnistumiset hevonen kuitenkin palkitsee leiskauttamalla sellaisia liikkeitä, että prosentit kohoavat pilviin ja tuomaristo kumartaa.

Tämä on virtuaalihevonen.