Escapisme

Ferraria des Îles

Kouluvarsojen laatuarvostelu 03/19

Rakenne 8, käynti 1, ravi 2, laukka 3, lisäpisteet 2, suku 17

Yhteensä 33p. Luokkavoittaja VI, KV-II

Hevoskantakirja 11/20

16 + 16 + 16 + 16 = 64p.

KTK-III

Luonne

Niin. Ferraria. Kaikki sen kanssa on kivaa ja kaunista tasan niin kauan, kuin arvon rouvalla on kivaa. Tamma ei siedä ronskeja otteita eikä kyllä niitä pehmeitäkään, mikäli ne korjaavat hänen tekemisiään. On muuten hauskaa tehdä mitään toistoja ratsastustreeneissä, kun ratsu on sitä mieltä, että jos ei ekalla kerralla sujunut niin hän laittaa hanskat tiskiin ja kaksijalan sopii tanssahdella ihan keskenään!!

Diiva mikä diiva. Ihan joka harjailija ei Ferrarialle kelpaakaan; ruunikko on hyvin nirso hoitajiensa suhteen. Valintaperusteet ovat edelleen mysteeri, mutta mikäli karsinan oven avatessasi saat vastaasi hampaat, anna olla. Ferraria ei ala. Mikäli tamma ei halua tehdä yhteistyötä, se ei tosiaankaan tee, vaan käyttäytyy hämmentävän röyhkeästi, suorastaan sikamaisesti, haraa vastaan kaikessa, koettaa näykkiä tai ihan purra vähän joka välissä, tuntuu oikein tähtäävän kaviotaan varpaille.. Mikäli ihminen taas on diivan mieleen, sen käytös on aivan toista luokkaa. Ferraria tuntuu aivan sulavan, kehräävän kuin sylikissa. Kuin kielennäyttönä niille, jotka eivät ruunikolle kelpaa. Oikean ihmisen kanssa hyvin helppo, mukava, leppoisa hevonen, muiden kanssa ei sitten niinkään. Kannattaa muistaa, että Ferraria pahoittaa mielensä herkästi eikä varmasti anna anteeksi yhtäkään mielipahaansa, olipa se aiheellinen tai ei. Sen kerran, kun ruunikko kärsi silmätulehduksesta vaatien silmätippoja, parikin ihmistä joutui mustalle listalle moisen kidutustoimenpiteen suorittamisen vuoksi.

Valikointi jatkuu myös ratsastajien suhteen. Jokainen treeni on kieli keskellä suuta taiteilua; voiko heikkoon piruettiin palata viiden minuutin kuluttua, vai vetääkö Ferraria palkokasvit sieraimiinsa? Korjausliike heti piruetin perään ei käy, se on selvä (tämän hevosen kanssa, kyllähän hevonen nyt yleensä peräkkäisiä toistoja kestää).
Mahtipontisen diivailun kanssa käsikynkkää kulkee ruunikon huikea kapasiteetti sekä upeat liikkeet, jotka tosin eivät läheskään aina pääse oikeuksiinsa. Ferrarialla on paha tapa laiskotella, tarjota vähän puolivillaista, tai vaihtoehtoisesti vetää itsensä virkkuukoukkuun samalla etusillaan kauhoen kuin uintikyvystään epävarma koira rantavedessä. Nämähän pitäisi korjata, saada ryhti, muoto ja kaikki muukin kohdalleen, eikä tämä tamma oikein perusta ihmisen korjausehdotuksista. Hänhän tarjosi päivän parasta antia, parempi ottaa tai treenata ihan yksin!
Joten ei, Ferraria ei millään tapaa ole helppo hevonen, vaan monin tavoin vaativa. Suorastaan hankala, tietyiltä kanteilta katsottuna. Se on myös Grand Prix -ratsu, jolla on mielettömät liikkeet sekä älyttömän korrektit piaffe ja passage, muutoinkin teknisesti korkeaa osaamista liikkeissään. Hyvät hermot sekä huumorintaju tulevat tarpeeseen. Ja kyllähän tämmöinen hevonen vaatii aivan omanlaisensa mielenlaadun, jotta yhteiselo on mukavaa sekä tamman liikkuminen kunnollista, ei sellaista lihasjumeja sekä muita ongelmia aiheuttavaa vaihtoehtoista viritelmää, jota arvon rouva välillä tarjoaa.

Ferraria ei jännitä matkustamista, se vain ei aina suvaitse kävellä ramppia traileriin (pitäisi olla rekka) tai rekkaan (pitäisi olla traileri). Kilpaileminenkaan ei jännitä, pyhpah, diivahan rakastaa parrasvaloja! Ja yleensä vetää esiintymisensä överiksi, ellei ratsastaja jotenkin onnistu tasapainottelemaan ja virittämään asetuksia.

Kiitos luonteesta © Lissu T. ♥

Sukutaulu

Feillä on 3 polvea sukua virtuaalimaailmassa.

Ferrant Coup
trak, 167cm, rn
KTK-III, KRJ-II

Voodoo Icarus Rox
trak, 169cm, m
KTK-III, KRJ-I
Voodoo Noodle
trak, 167cm, m
KRJ-II, YLA3, vTOK***
Indiaana
trak, 170cm, rn
Ferroniére F
trak, 164cm, rn
KRJ-II

Cirkuit Charm
trak, 168cm, m
KRJ-II
Fairtown Perle
trak, 161cm, m
KRJ-II, YLA2
Sierra des Îles
sf, 166cm, rn
KTK-II

Pacific des Îles
kwpn, 160cm, rn
KTK-III, KRJ-I, PVNK Ch

Jimmy Choo
kwpn, 165cm, rt
KRJ-I
Atlantika
trak, 163cm, trn
KTK-II, KRJ-II, VPVL-II, PVNK Ch,
Reservesiegerstute
Babette du Roch
sf, 168cm, mkm
KTK-III, KRJ-II

Les Granits
sf, 170cm, mkm
KTK-II, KRJ-I, KVJ AB
Bellet du Mont
sf, 165cm, m
KTK-II

Jälkeläiset

Fei ottaa harkiten vastaan 3-polvisia, koulupainotteisia oreja.

SyntynytRotuSkpNimiIsäOmistaja
10.06.2019fwboriFerrari 76Armani WhiteEscapisme

Kilpailut

Fei on kilpaillut kouluratsastuksessa porrastetuissa kilpailuissa.


Ominaisuuspisteet

KRJ vaikeustasolla 11 6666.09 p.
Kuuliaisuus ja luonne 3229.58 p.
Tahti ja irtonaisuus 3436.51 p.

KRJ CUP - 2 sijoitusta

30.11.2019KaihovaaraIntermediate I3/87
30.11.2019KaihovaaraPrix St Georges9/83