Escapisme

Esittely

Escapisme sijaitsee vieraskielisestä nimestään huolimatta Länsi-Suomessa, lähellä meren rantaa.

Hevoset asuvat kahdessa eri tallirakennuksessa ja tarhaavat tilavissa nurmitarhoissa, jotka ovat osittain metsää. Kesäisin tammat ja nuoret orit saavat laiduntaa isoissa laumoissa. Hevosemme ulkoilevat suurimman osan päivästä vuodenajasta riippumatta.

Ratsastukseen meiltä löytyy maneesi, tilava hiekkapohjainen ulkokenttä sekä pitkät maastoreitit. Ja kysy keneltä tahansa tallissa - mikään ei tuuleta aivoja treenin lomassa niin tehokkaasti kuin laukka meren rannalla.

Henkilökunta

Alana Valjakka

1974 / / tallin omistaja

Venäläissyntyinen Alana muutti Suomeen rakkauden perässä ja sai parikymppisenä ainoan tyttärensä Natalian. Aina hevosia harrastanut nainen on keskittynyt huolehtimaan Escapismen kasvatustoiminnasta. Alanan tapaa usein kantavien tammojen ja pienten varsojen parissa. Hevosten hyvinvointi on Alanalle erityisen tärkeää.

Nuorempana Alana oli rämäpäinen esteratsastaja, mikä näkyy edelleen estehevosten treenaamisena ja myös satunnaisena kilpailemisena. Punaiseksi värjätty tukka antaa vihjeitä naisen tulisesta persoonallisuudesta. Alana on 172 senttiä pitkä.

Mirko Valjakka

1972 / / tallin omistaja

Ammattiratsastaja ja -valmentaja, erityisesti kouluradoilla taitava Mirko on mies, jonka perässä Alana muutti Suomeen. Silmälasipäinen, tummatukkainen mies on stereotypista suomalaismiestä sosiaalisempi ja itsevarmempi. Charmikas ja hyvännäköinen Mirko onkin tallityttöjen salaisen ihailun kohde.

Mirko vastaa Escapismen hevosten treenistä niiden päävalmentajana sekä kilpailee kouluratsastuksessa Grand Prix -tasolla asti.

Natalia Valjakka

1994 / / omistajaperheen tytär

Tummatukkainen, 169 cm pitkä Natalia on hiljainen seinäruusu; introvertti, joka viihtyy paremmin eläinten kuin ihmisten parissa. Itsekin herkkäsieluinen nainen on luonnonlahjakkuus eläinten käsittelyssä, eikä pelkää vaikeampiakaan yksilöitä. Natalian näkeekin yleensä ratsastamassa nuoria kilpahevosia tai juoksemassa koirien kanssa.

Vaikka Natalia onkin kova koodari, on hän 100-prosenttisesti mukana perheyrityksessä. Hevoset ovat olleet hänelle aina elämäntapa - nyt kun se on mahdollista, on siitä tullut myös täysipäiväinen työ.

Ninni Lieto

2005 / / poniratsastaja

Lahjakas juniori, naapurin kiharapää Ninni, vuokraa Escapismen poneja. Reipas ja iloinen tyttö myös kilpailee poneilla aktiivisesti koulu-ja esteratsastuksessa.

Koirat

"Pitäähän tallilla vahtikoira olla" - Joo, mutta entä kolme?

Nandyhill What The Hex
Going On
  • Belgianpaimenkoira Tervueren
  • Narttu
  • 2-polvinen
Nandyhill The Shadow of the Day Will Embrace the World in Grace
  • Belgianpaimenkoira Tervueren
  • Uros
  • 2-polvinen
Joomagnan Shot of
Whiskey
  • Saksanpaimenkoira
  • Narttu
  • 1-polvinen