Kontrolieren DEU

"Kosti"

VIP MVA Fn, KTK-II, Laatu Ori


Luonne

Kosti on lempeä jättiläinen. Se on kiistatta tallin hyväkäytöksisin ja kiltein hevonen vaikka onkin ori. Sen selkään voisi laittaa vaikka taaperon ja Kosti kantaisi sitä kuin "kukkaa kämmenellä". Hoitaessa ori nauttii täysin rinnoin saamastaan huomiosta, ja on varsinainen kainaloinen. Se tunkee usein päätään hoitajan käsiin kerjäten rapsutuksia, joskus tämä tapa on jopa hieman ärsyttäväkin, mutta kyllä sitä silti aina löytyy aikaa muutamalle rapsutukselle. Varustaessa Kosti hieman pullistelee, mutta muuten käyttäytyy siivosti, ja odottaa rauhallisesti paikoillaan vaikka olisi vapaana.

Ratsastaessa Kosti on vireä, mutta pysyy silti käsissä vaivatta. Sillä on unelma-askeleet, todella pehmeät ja tasaiset istua. Sillä on myös hyvät liikkeet koulupuolelle, onhan se kilpaillut menestyneesti jopa GP tasolla asti. Nykyään orin kanssa on siirrytty kilpailemaan matalemmissa koululuokissa, pääosin maximissaan PSG ja Int, mutta myös Vaativan B:n luokkia. Mahdollisesti syksyä -18 kohden Kosti siirtyy myös estetreeniin, ja suuntaa helppoihin esteluokkiin.

Maastoillessa Kosti on melko selväpäinen ollakseen puoliverinen. Se ei juurikaan näe mörköjä, ja menee maastossa niin yksin kuin kaverinkin kanssa. Toki jos mukana on kaveri, saattaa orin kilpailuinto kasvaa, mutta kyllä sen kanssa voi hyvillä mielin maastoilla myös porukassa, kunhan ori saa olla johtohevosena. Kilpailuissa Kosti on vireä, muttei jännitä, sillä kilpailukokemusta löytyy jo niin paljon. Suoritukseensa se keskittyy yleensä hyvin, kunhan ratsastaja muistaa pysyä rentona. Kilpailuissa ori näet peilaa ratsastajaansa täydellisesti, kun taas kotioloissa selässä saa hötkyä vaikka minkälainen perunasäkki, eikä ori ole siitä moksiskaan. Kosti antaa itsestään kisatilanteessa 100%, jos ratsastajakin tekee näin.

Kokonaisuudessaan Kosti on aivan ihana, hyväluonteinen ja näyttävä ori, jonka kanssa pärjää kuka vain.


© Elisa

Tämä on virtuaalihevonen.