Hukkasuon Daryl

Hukkasuon Daryl

Finest Foal (2018)

Luonteessaan Daa on tullut paljolti emäänsä, vaikka ulkonäöltään tamma muistuttaakin enemmän isäänsä. Daa on hirmuisen herkkä. Se ei siedä kovia otteita eikä sen puoleen ääniäkään. Kisapaikoilla Joel repiikin hiuksiaan päästään, kun neiti prinsessa imee itseensä kaiken hulinan ympäriltä kuin pesusieni ja on revetä liitoksistaan. Narun päässä tuntuu usein olevan leija eikä hevonen. Rauhallisuus onkin avainsana Daan kanssa työskentelyyn, hyvällä tuurilla sekin tarttuu.

Tutussa paikassa ja visusti kiinni Daa on simppeli hoitaa. Satula lempeästi selkään ja lämpimät kuolaimet suuhun, niin sopu säilyy. Eläinlääkärit ja kengittäjätkin ovat ihan ok, jos osaavat käsitellä prinsessaa silkkihansikkain.

Hyvänä ominaisuutena herkkyys näyttäytyy ratsain. Daa toimii huomaamattoman pienin avuin. Sitä vastoin kaikki ylimääräinen sählääminen selässä saa Daan kyllä vinoon ja solmuun ja lopulta kiukkuiseksi. Hyvin ratsastettuna tamma palkitsee upealla liikelaajuudella. Se väistää, taipuu, kokoaa ja lisää kiitettävästi, kun siltä osaa sitä pyytää. Parhaimmillaan yhteistyö tamman kanssa tuntuu jopa telepaattisen harmoniselta.

Tämä on virtuaalihevonen.