Routaruusu

Blackton Snickerdoodle

Tämä on virtuaalihevonen. Kuva © VRL-12454

Virallinen nimiBlackton SnickerdoodleRekisterinumerotVH19-017-0516
RotuMinishetlanninponi PainotusValjakkoajo
Skp & säkäOri, 82cm KoulutustasoNoviisi
VäriRautias Kasvattajaturjake (VRL-07415)
Syntynyt02.09.2019 OmistajaCrimis (VRL-10480)

Ponikantakirja 12/19: 14 + 14 + 13 + 14 = 55p. - ei palkintoa (vanhoilla kuvilla)

Luonne

Innostuessaan, mitä tapahtuu hyvin usein, Snicker mennä kipittää jotain etäisesti ravia muistuttavaa tikutusta, jonka tahti tuo mieleen ylinopeutta huristelevan Singerin ompelukoneen. Tämä ori haluaa mennä ja tehdä, olla hieno ja voitokas! Esiintymistä rakastava poni on valmis hurmaamaan kaikki näyttelykehissä, kilparadoilla kuin kotipihallakin. Yleisön puuttuessa ori esiintyy silti, katsos pitäähän sitä harjoitella, mestariksi ei tulla ilman kovaa työtä.

Kaikessa innokkuudessaan poniherra on hyvin hurmaava, eikä lainkaan niin ärsyttävä kuin se voisi olla. Pohjimmiltaan Snicker kuitenkin pyrkii paitsi yhteistyöhön, myös parhaaseen mahdolliseen tulokseen. Työmoraali on kova, samaten innokkuus, mikä valitettavasti syö lopputulosta. Jännittyessään silkkaa ylitsevuotavaa innokkuuttaan ponin liikkeistä tulee jäykemmät ja nykivämmät, erityisesti sen selkä jäykistyy eikä liike kulje koko kropan läpi. Avainsana päivästä toiseen onkin rentous, herkkyyttä, reaktiivisuutta, yhteistyöhalua ja eteenpäinpyrkimystä löytyy ennestään ja ilman kaivamista.
Snicker on hyvä ajaa. Se on hyvä suustaan, ja yllä tulikin lueteltua melkoinen litania hyviäkin puolia. Rentona liikkuessaan ponin askeleet ovat hienot käynnistä laukkaan, niissä on kivasti säätövaraa ja selkeä, hyvä tahti. Vaikka poni onkin innosta pörheä kuin punatulkku pakkasella, se odottaa apuja, ei ennakoi tai lähde sooloilemaan. Todellinen tiimipelaaja! Ja ihan ässä valjakkoajossa, niin ketterä ja nopea, että siinä jää moni pitkäkoipisempikin nielemään pölyä. Snicker näyttää parhaimmillaan vähän Angry Birdiltä (sellaiselta pallolta komeilla kulmakarvoilla ja virneellä) viilettäessään estealueella esteeltä toiselle tai pujotellessaan tarkkuuskokeen kartioiden välissä. Koulukokeessa vaikutelma on vähän hillitympi, vaikka ori itse suhtautuu tähänkin osakokeeseen samalla intohimolla. Snicker on yksinkertaisesti elementissään kärryjen edessä, tositreenissä valjakkovaunujen kanssa tai rennolla maastohölkällä koppakärryt perässä. Kunhan Snickerin saa pidettyä rentona ja kaiken energian kanavoitua kunnolla (mikä on tämän ponin kanssa oikeastaan aika simppeli juttu, kun yhteinen sävel löytyy), Snicker on tasonsa kirkkaimpia valjakkotähtiä - ja tietää sen itsekin. Hän on hieno. Joko saa haleja ja leipäpaloja?

Haleja, leipäpaloja ja vähän lapojen rapsuttelua. Oriksi Snicker on ihan pehmo, kunnon haliponi, joka nauttii huomiosta ja on valmis rakastamaan jokaista ihmistä. Mikään tallihierarkian pahnan pohjimmainen, arka lapanen tämä ei kuitenkaan ole, Snicker pitää paikkansa tallin hierarkiassa eikä anna muiden pompottaa itseään. Eikä se itsekään kiusaa muita, vaan on niitä kivoja herrasmiesoreja, jotka voivat aikuisinakin tarhata muiden kanssa.
Kaikin puolin hyvä käsitellä, vähän huomionkipeä, muttei niin pahasti, että käytöstavat unohtuisivat. Lastatessa saa olla hereillä, Snickerillä kun on tapana mennä puolijuoksua kyytiin. Se on jo valmiiksi innoissaan, kun olettaa pääsevänsä kisoihin tai edes valmennukseen. Voi sitä pettymystä, jos määränpää onkin klinikka ja vuositarkastus! Nopeasti Snicker siitäkin toipuu, klinikkahenkilökunta kun ymmärtää kehua ja rapsutella malliasiakastaan joka kerta.

© Lissu T.

Sukutaulu

Snickerillä on 1 polvi sukua virtuaalimaailmassa.

i. Kingslane Sniffles
mshe, vkk, 82cm
KTK-II
ii. Kingslane Snuffle
mshe, rn, 82cm
iii. Romulus Romeo
iie. Wintergarden's Pink Nose
ie. Kingslane Sleeping Beauty
mshe, vkk, 82cm
iei. Whitewing Fantaking
iee. Mintmint
e. Raspberry Cotton Candy
she, prt, 100cm
VIR MVA Ch, KTK-I
ei. Raspberry Coffee Crisp
she, prn, 102cm
eii. Coffee Milky Way
eie. Blueberry Candice
ee. Raspberry Candy Love
she, vprt, 100cm
eei. Napoleon Twizzler
eee. Cupcake Candy

Jälkeläiset

Snicker astuu 1-polvisia shetlanninponitammoja.

SyntynytSkpNimiEmäOmistaja

Kilpailut

Snicker kilpailee valjakkoajossa porrastetuissa kilpailuissa.


Ominaisuuspisteet

VVJ vaikeustasolla 00 p.
Kuuliaisuus ja luonne0 p.
Tarkkuus ja ketteryys0 p.

VVJ-CUPIT - 1 sijoitus

PvmPaikkaTasoSijoitus
31.03.2021Fellbury StudNoviisi1/95

Näyttelyt

PvmJaosPaikkaTulosTuomari
30.11.2020VSY RotunäyttelyKuunokkaBIS5, II-palkintoMiltsu & Serena