Routaruusu

Lohikäärmeprinsessa

Virallinen nimiLohikäärmeprinsessaRekisterinumeroVH15-018-0489
RotuSuomenhevonen PainotusEsteratsastus
Sukupuoli & säkäTamma, 149cm Koulutustaso100cm
VäriPunarautias KasvattajaE. Turmiola
Syntynyt12.01.2015 OmistajaCrimis (VRL-10480) /
Routaruusu

Luonne

Lohikäärmeprinsessa on pieni ja söpö, mutta sen ei saa antaa hämätä - punarautias on tulinen pakkaus. Prinsessa todella on prinsessa. Tammaa tulee käsitellä silkkihansikkain ja vaaditulla arvokkuudella, jotta se suostuu yhteistyöhön. Yhtään liian ronskit otteet tai kova äänensävy saa korvat painumaan luimuun ja odotettavissa on kipakka, tarkasti tähdätty potku. Huvikseen hevonen ei potki tai kiukkua, mutta siitä voi toki olla montaa mieltä mikä ylittää rajan.. Joskus pienikin tukistus harjan jäädessä kiinni puoliksi irti olevaan talvikarvatuppoon saa Prinsessan näkemään punaista. Hoitotoimenpiteet sujuvatkin parhaiten tutun ihmisen käsissä, joka tietää ja tuntee tamman herkän mielen.

Prinsessan herkkyys on sen kanssa kuitenkin eduksi ratsain: tamma kuuntelee pieniäkin apuja ja reagoi heti eikä viidestoista päivä. Sitä voi (ja pitääkin) ratsastaa kevyellä kädellä, antaen hevoselle itselleen tilaa suorittaa. Parhaiten Prinsessa hyppää, kun ratsastaja ei liikaa häiritse sitä. Ketterä ja nopea piekkari on helposti ohjattavissa vaikeidenkin teiden läpi, ja sen laukassa on hyvin säätövaraa. Metriä hyppäävä raudikko on pääsääntöisesti tasaisen varma esteratsu, vaikka joskus uudet ja oudonnäköiset esteet saavatkin sen epäröimään alkuun. Tällöin ratsastajan tuki kannustaa tamman takaisin täyteen potentiaaliinsa.

Sukutaulu

Prinssessalla ei ole sukua virtuaalimaailmassa.

i. Lohikäärmeprinssi
sph, rt, 148cm
ii. Kuolettaja
sh, rn, 151cm
iii. Obelix
iie. Konsonantti
ie. Lohtuneito
sph, prt, 146cm
iei. Limppu
iee. Merenneito
e. Maijan Kosto
sh, prt, 150cm
ei. Konnankoukku
sh, rt, 156cm
eii. Iki-Liikkuja
eie. Karuselli
ee. Huurteinen
sph, pty, 147cm
eei. Puustelli
eee. Ihmeiden Tekijä

Jälkeläiset

Prinsessa ei ota vastaan ulkopuolisia oreja.

27.04.2018sh-t. Khaleesii. Aslakki om. Routaruusu (VRL-10480)
14.05.2015sh-o. Vennamon Romulusi. Ralli-Ramiom. Wilhood (VRL-00201)
15.04.2015sh-t. Vennamon Taikadeii. Keijukuningasom. Siguri (VRL-11290)
10.03.2015sh-t. Vennamon Korppii. Keijukuningasom. Shannon (VRL-05645)

Kilpailukalenteri

Prinsessa on kilpaillut esteratsastuksessa porrastetuissa kilpailuissa.


Ominaisuuspisteet

ERJ vaikeustasolla 51844.36 p
Hyppykapasiteetti ja rohkeus823.27 p.
Kuuliaisuus ja luonne1021.09 p.

Näyttelyt

PvmJaosPaikkaTulosTuomari
30.04.2018VSRSuomenhevosten rotunäyttelyIII-palk.dookie

Päiväkirja

14.07.2018 Peltolaukat Tuuvanhovissa, kirjoittanut omistaja
Ryhmä 6. Ponit, 140-150cm, sijoitus 2/9

Prinsessaa eivät nämä pippalot kiinnostaneet, mutta silti tultiin toiseksi isojen ponien luokassa. No, vauhtiahan tällä neidillä riitti, se oli tullut todettua ennenkin. Radan ulkopuolella käytös oli sitten sellaista, että apuriksi lähtenyt Väiski vain pyöritteli silmiään. Ehkä pieni punainen paholaisemme stressasi vierasta ympäristöä, joka kuhisi kaikenkokoisia hevosia, mene ja tiedä.. Kaikki reaktiot naamioituvat tässä tammassa kiukun taakse.

Tuomari: Osuvasti nimetty Prinsessa sipsutteli isojen ponien kakkospallille. Punarautias tamma olisi kyllä mieluusti jättänyt nämä kisat ehkäpä itse välistä, ja kenties vieras ympäristö sai piekkarin tähtäämään muutamaa potkua omistajaansa päin, toki hän ei korviaan juuri lotkautellut tamman uhittelulle. Selvästi suurin nautinto Prinsessalle olikin päästä takaisin aitauksen suojiin.

29.05.2018 Nuorten ja aloittelevien ratsujen harjoituskilpailut Stall Sjöholmassa
Luokka 4. 100cm (avoin hevosille) - Sijoitus 7/9

Uuden hevosen kanssa oli mukava käydä starttaamassa ensin harjoituskilpailuissa ennen vakavamielisen kilpailemisen aloittamista.

Tuomarin (Disa Sund) kommentti: Crimis pystyi ratsastamaan Prinsessaa eleettömästi, niin pienin avuin tamma toimi radalla. Pienen suomenhevostamman laukka pyöri kiitettävästi ja esteet ylittyivät tarkkaan mutta nopeaan tyyliin, jossa ei turhan kauan liihoteltu ilmassa. Rutinoituneen oloinen ratsukko oli tekemässä puhdasta rataa, mutta viimeisellä esteellä Prinsessalle tuli jonkinlainen epäröinti ja puomi tuli takajalan kosketuksesta alas.