Routaruusu

Rosin Kuvajaenen

NimiRosin KuvajaenenRekisterinumeroVH14-018-0478
#PKK1710
RotuSuomenpienhevonen PainotusKoulu + este
Skp & säkäTamma, 147cm KoulutustasoHeA, re 90cm,
me 80cm, noviisi
VäriVoikko KasvattajaRos. (VRL-00757)
Syntynyt01.03.2014 OmistajaCrimis (VRL-10480)

Taustaa

Kasvattaja: Koleana lopputalven yönä tammani Kalla pyöräytti työn ja tuskan saattelemana pahnoilleen maailman kauneimman voikon varsan. Ehkä erityisen kauniin tammasta teki se, että tiesin sen jäävän minulle itselleni emänsä seuraajaksi ja olinkin salaa toivonut sen perivän isältää voikkovärityksen. Helppoa tamman maailmaan tulo ei kuitenkaan ollut. Siinä vuodatettiin niin hikeä, verta kuin kyyneleitäkin. Eläinlääkäri teki töitä useita tunteja vuoroin kiroillen, vuoroin naamapunaisena äheltäen. Kerkesin jo saamaan musertavan arvelun korviini - tamma ei ehkä selviäisi synnytyksestä. Siinä sitten vuodatettiin kyyneliä avomiehen rintaa vasten, ensin silmäteräni vuoksi ja myöhemmin silkasta helpotuksesta molempien jäädessä henkiin! Siitä tammakaunokainen saikin sitten ensimmäisen nimensä, Nessu, sillä niin montaa nessu-pakettia en taatusti ole ennen käyttänyt yhden yön aikana! Myöhemmin sitten virallisiin papereihin painettiin Rosin Kuvajaenen.

Luonne

Nessu on luonteeltaan tammaksi hyvinkin helppo ja tasainen. Emänsä kaltaista ujoutta siinä ei ole pätkääkään, vaan Nessu on aina valmiina tutustumaan uusiin ihmisiin ja olentoihin. Tallin omana blondinakin tunnettu tamma on tunnettu omista toilailuistaan, sillä maalaisjärkeä ei tälle hevoselle ole annettu kuin lusikallinen. Nessu on satunnaisesti ollut pinteessä työnnettyään päänsä tai jalkansa väärän paikkaan, kuten vaikkapa käytävälle unohtuneeseen sangalliseen ämpäriin. Muistuupa mieleen myös kerta jolloin tamma löytyi laitumelta sievästä paketista sen sotkeuduttua hiukan löysähkösti laitettuun loimeen. Tästä syystä sen kanssa joutuu aina miettimään kaksi kertaa miten normaali hevonen toimisi ja mihin Nessu voikaan kyetä. Hyväntahtoisena hölmönä ei sitä voi kuitenkaan muuta kuin rakastaa tuollaisena kun se on.

Hoitaessa Nessu on oikea malliesimerkki. Antaa harjata mistä vaan ja kaviotkin nousevat ilman kiukutteluja. Satuloitaessa ei pyllistellä eikä pullistella ja kuolaimetkin sujahtavat suuhun vaivatta. Taluttaessa se saattaa joskus haaveilla omiaan ja pyllähtää sitten keskelle tallipihaa astuttuaan jäätyneeseen lätäkköön. Moni on valitellutkin, että Nessun kanssa saa joskus olla silmät selässäkin, ettei se telo itseään. Onhan noita haavereitakin käynyt, mutta onneksi vielä ollaan selvitty säikähdyksellä. Toivottavasti ikä tuo lisää järkeä päähän.

Ratsuna Nessu on suhteellisen nöyrä ja eteenpäin pyrkivä. Omaa hyvät ja pehmeät liikkeet. Pientä pippuriakin löytyy ajoittain ja tamma on kaiketi perinyt parhaiten emältään köykäisen takapäänsä, joka lennähtää ilmaan milloin turhautumisesta, milloin suuttumuksesta ja milloin vaikka vaan silkasta illosta. Tamma on hyvin herkkä kyljistään ja suustaan, joten kovakourainen ratsastaja saa sen helposti pois tolaltaan. Korkean työmoraalinsa vuoksi yrittää aina parhaansa ja saattaa turhautua jos siltä vaaditaan liikaa ja liian nopeasti.

© Kasvattaja

Sukutaulu

Nessulla on 2 polvea sukua virtuaalimaailmassa.

i. Voittoisa Hopea
sh, 152cm, hprnvkk
VIP MVA Fn, KTK-I
ii. Hurman Voitontahto
sh, 157cm, vkk
iii. Eri-Hurma
sh, 159cm, vkk
iie. Voiman Tyttö
sh, 155cm, vrt
ie. Kadonnut Kaupunkiin
sph, 147cm, hpm
VIP MVA Fn, KTK-II
iei. Ukkospoika
sph, 147cm, hpm
iee. Ida Vedenvälke
sph, 145cm, hprn
e. Kalaman Kalapee KIR
sph, 145cm, vrt
VIP MVA Fn, KTK-II, YLA2
ei. Kalmankeisari
sph, 138cm, trt
eii. Kalman Kuningas
sh, 150cm, trt
eie. Piika Akka
sph, 139cm, vrt
ee. Vakina
sh, 151cm, rt
eei. Nakkiprinssi
sh, 150cm, rt
eee. Muhkuran Salarakas
sh, 150cm, vrt

i. Nessun isä on Latun upea ori Voittoisa Hopea. Erikoisen hopeanruunivoikon värityksen omaava herrasmies on löytänyt painotuksensa estepuolelta ja menestynyt tässä lajissa hienosti aina 100cm-tasolla asti. Hyvarakenteinen ori on kantakirjattu I-palkinnolla. VIP MVA Fn-arvonimi on rapsahtanut melko helpolla, sillä orin ei ole tarvinnut kiertää tätä varten kuin viidet näyttelyt. Luonnettakin oriilta löytyy ja sitä voisi kuvailla sanoilla hyväntahtoinen hölmö. Varsamarkkinoillakin ori on tullut tutuksi ja sillä on Nessun lisäksi kahdeksan jälkeläistä.

ii. Hurman Voitontahto on lähisuvun suurin 157cm korkuinen hamppuharjainen komistus. Melko tummahkon voikkovärin omaava herra on löytänyt painotuksensa kahdesta lajista. Koulua se on kisannut Helppo A-tasolla ja esteitäkin se loikkii helposti 100cm asti. Meriittejä orille ei ole vielä kerinnyt tulemaan ja se on saanut kaksi jälkeläistä.

iii. Eri-Hurma on nyt sateenkaarisillalle laukannut voikko komistus. Ori tahkosi aikanaan kenttäkilpailuja keräten kasaan 32 sijoitusta, joista peräti 18 olivat voittoja. Orin kiihkeä ja tunnollinen luonne teki siitä erinomaisen urheiluhevosen sekä hyvän periyttäjän ja sen jälkeläisiä on nähty myös kenttäradoilla. Eri-Hurma menehtyi harmillisesti ähkyyn vain 17-vuotiaana.

iie. Voiman Tyttö on kaunis vaaleanrautias tamma, joka on jo jättänyt kilpakentät taakseen. Tamma viettää lepposia eläkepäiviä ja toimittaa lähinnä siitostamman virkaa. Hyvän hyppytekniikan omaava tamma kilpaili aikanaan 100cm tasolla esteillä napsien useita sijoituksia ja voittojakin. Voiman Tyttö on myös osoittaunut erinomaiseksi periyttäjäksi ja näin ollen sen kaikki varsat ovat menestyneet hyvin kilpakentillä. Tammalla on viisi jälkeläistä.

ie. Kadonnut Kaupunkiin oli harvinainen hopeanmusta suomenpienhevonen. Tammaa voisi tituleerata oikeaksi kilpakenttien moniosaajaksi, sillä se on nappaillut sijoituksia niin esteradoilta, koulukentiltä kuin maastesteiltäkin. Tamma kuitenkin uuvahti omaan karsinaansa 22-vuoden iässä. "Lotta" tunnettiin iloisena ja hyvätapaisena tammarouvana ja se oli oikea tallin oma lemmikki. Kaunisrakenteinen tamma pokkasi itselleen VIP MVA Fn-arvonimen ja se kantakirjattiin II-palkinnolla. Lotta jätti jälkeensä viisi jälkeläistä, joista osa peri sen harvinaisen hopeageenin.

iei. Ukkospoika oli Lotan tavoin myös erittäin hyväluonteinen ori, jolla kisattiin esteillä, koulussa sekä kenttäpuolellakin hyvin tuloksin. Pienhevoskokoiseksi jäänyt hopeanmusta ori omasi erinomaiset ratsunominaisuudet ja sitä kehuttiin herkäksi ja kevyeksi hevoseksi, jolla oli suomenhevoseksi upean pehmeät liikkeet. Jälkeläisiä orille kertyi huimat 47 kappaletta.

iee. Ida Vedenvälke oli myös moniosaaja tamma, joka tahkosi sijoituksia estekentillä, kouluradoilla, maastoesteillä ja kenttäkilpailuissa. Koulupuoli tosin jäi tamman heikoimmaksi osuudeksi, sillä vireän tamman keskittymiskyky ei aina tahtonut riittää kouluradoilla. Ida Vedenvälke omasi kauniin hopeanruunikon värityksen ja se oli säkäkorkeudeltaan varsin kompakti 145cm korkuinen ratsu. Jälkeensä se jätti neljä varsaa.

e. Kalaman Kalapee KIR on sirorakenteinen ja kaunis suomenpienhevostamma. Kallassa on oikea malliesimerkki suomenhevosen monipuolisuudesta, sillä se on kerännyt sijoituksia kouluradoilla, estekentillä, kenttäratsastuksessa, maastoesteillä, suunnistuksessa, matkaratsastuksessa ja valjakkoajossakin. Lisäksi tämä monitaututi on myös pokannut VIP MVA Fn-arvonimen vain kolmen näyttelykehässä pyörähtämisen jälkeen. Kalla on myös kantakirjattu II-palkinnolla. Tällä hetkellä Kallalla on kuusi jälkeläistä.

ei. Kalmankeisari on nyt jo edesmennyt hevosalan moniosaaja hänkin. Komea ja tanakka pienhevosori on näyttäytynyt esteillä, kenttärasoilla, maastoesteillä, kouluradoilla sekä valjakossakin. Sijoituksia on tullut joka lajista pikkuisen. Jälkeläisiä orille kertyi viisi kappaletta, joista Kalla jäi sen viimeiseksi.

eii. Kalman Kuningas on myös jo tuonpuoleiseen laukannut, upeita sukujuuriaan ylpeästi kantanut ori. Tummanrautias läsipää kerrytti voittokassaansa koulu- ja esteradoilla hienolla menestyksella ja pyörähti myös valjakkokisoissakin ajoittain, vaikka sen oma suku olikin lähinnä ratsuihin painottunut. Myös kärryjen edessä ori selvisi hyvällä menestyksellä. Tuittupäinen pienhevonen tunnettiin pitäjässään myös kovana karkailijana ja se onkin omatoimisesti siittänyt lähes jokaisen lähistön tammoista, onneksi ne sattuivat olemaan aina omaa rotua. Jälkeläisiä orilla on siis kasapäin lähes kaksikymmentä kappaletta ja niistä puolet ovat perineet orin tumman värityksen.

eie. Piika Akka oli myös pitkälle koulututettu ja monipuolinen tamma, joka on kolunnut este- ja kouluratoja sekä valjakkokenttiä. Myös Piika Akan vanhemmat ovat olleet ratsupainotteisia vaikka tammalla onkin kykyjä kärryjenkin edessä. Näin ollen se sitten astutettiinkin pari kertaa naapurin oriilla, jolla oli samanlaiset kyvyt kuin tammalla itsellään. Piika Akka kuitenkin jäi nimensä veroisesti vanhaksi piiaksi jo kymmenvuotiaana, sillä se sai toisen varsansa jälkeen vakavan kohtutulehduksen, joka johti sterilisaatioon.

ee. Vakina oli rumasta nimestään huolimatta kaunis liinakko tamma ja hänkin varsin monilahjakas tapaus. Tamma kilpaili aikanaan niin esteillä, koulussa, maastoesteillä kuin valjakkoajossa kohtalaisella menestyksellä. Hyväluonteinen tamma omasi myös hyvät ratsunominaisuudet. Vakina jätti jälkeensä kuusi jälkeläistä.

eei. Nakkiprinssi tunnettiin vilkasluonteisena moniosaajana. Ori oli omistajansa siittolan kantaori ja se kantakirjattiin huimalla KTK-I palkinnolla, joten jälkeläisiä tälle oriille onkin kertynyt oikein mukava määrä. Nakki kilpaili menestyksekkäästi niin koulussa, esteillä kuin valjakossakin. Ori jouduttiin lopettamaan 20-vuotiaana puhjenneen pahan puhkurin vuoksi.

eee. Muhkulan Salarakas oli Vakinan saadessaan vasta kuusivuotias, lähes kisaamaton hevonen. Koulu- ja esteradoilla kunnostautunut tamma voitti kuitenkin myöhemmin peräti 26 kilpailua 87:sta ja sijoittui lisäksi 30:ssa kilpailussa. Tamma ehti saada elämänsä aikana vain kolme jälkeläistä, ennen kuin sen elämä päättyi traagisessa trailerionnettomuudessa. Näin ollen tammaa ei keritty myöskään kantakirjaamaan, vaikka odotukset olivatkin korkealla. Pettynyt omistaja ratkesi myöhemmin viinankiroihin, eikä enää ostanut toista hevosta sen tilalle.

Sukuselvitys © Kasvattaja

Jälkeläiset

Nessu ottaa harkiten vastaan 2-polvisia suomenhevosoreja.

SyntynytSkpNimiIsäOmistaja
08.08.2020oriHirttivaaran HalavattuHirttivaaran HelekuttiVRL-05594
14.01.2018oriIäisyyskutsuSeppeleen IkiroutaVRL-10480

Arvostelut

Näyttelyt

PvmJaosPaikkaLuokkaTuomariTulos
05.02.2021PKKSaariston HevosopistoEM-luokka suomenhevosillePölhöEM: Värimaailma
01.07.2019PKKSaariston hevosopisto Muu kuva: Kesäkuva suomenhevosilleInnaKP
31.10.2018PKKSeppeleMuu kuva: muu liikekuvaLynnEM: Värimaailma
29.08.2018PKKSaariston hevosopistoMuu kuva: kesäkuva suomenhevosilleArnikaKP
25.07.2018PKKPKKMuu kuva: tietokoneella piirrettyPölhöKP, EM: Värimaailma
25.08.2017PKKVirmaveden hevostilaSuomenhevoset - pienhevosetAnneKP
20.03.2016PKKSeppeleMuu kuva: Aurinkoa ja lämpöäTinúvelKP

Lausunnot

29.08.2018 "Kauniit pastellisävyt! Lempeä ja rauhallinen kesäillan tunnelma välittyy hyvin, vaikka kokonaisuus onkin vähän luonnosmainen (ei silti suinkaan häiritsevästi)."

25.07.2018 "Ihanan pehmeät värit ja kaunis tausta — vahvasta vuorokaudenajasta huolimatta värit ovat pastellimaisen utuiset ja sulavat. Normaalisti olisin kaivannut vahvempia kontrasteja varjostukseen, mutta tässä luonnosmaisessa työssä hennot varjot sopivat kuvaan.”

Kilpailukalenteri

Nessu kilpailee koulu- ja esteratsastuksessa. Vain sijoitukset merkitään.


SISU Battle - Suomenhevosten estemestaruus 2018
ERJ 60cm - 1/30


ERJ Esteratsastus - 42 sijoitusta + 1 ERJ CUP -sijoitus

PvmPaikkaTasoSijoitus
30.11.2020Gestüt Edelweiss40cm3/24 - ERJ CUP
10.04.2018Rustvalla90cm3/30
01.04.2018Rustvalla90cm1/30
29.03.2018Turmeltaja90cm4/40
27.03.2018Turmeltaja90cm5/40
26.03.2018Vuorna90cm4/30
25.03.2018Vuorna90cm5/30
24.03.2018Vuorna90cm4/30
23.03.2018Turmeltaja90cm6/40
22.03.2018Turmeltaja90cm3/40
21.03.2018Vuorna90cm3/30
21.03.2018Turmeltaja90cm6/40
19.03.2018Ratsutalli Lilja80cm2/30
18.03.2018Turmeltaja90cm1/40
17.03.2018Turmeltaja90cm5/40
16.03.2018Turmeltaja90cm2/40
15.03.2018Turmeltaja90cm6/40
13.03.2018Turmeltaja90cm5/40
10.03.2018Ratsutalli Lilja80cm4/30
09.03.2018Turmeltaja90cm6/40
07.03.2018Turmeltaja90cm2/40
03.03.2018Ratsutalli Lilja80cm3/30
02.03.2018Turmeltaja90cm2/40
10.02.2018Ratsutalli Lilja80cm2/50
09.02.2018Ratsutalli Lilja80cm6/50
09.02.2018Ruskavaara80cm4/30
02.02.2018Ruskavaara80cm1/30
02.02.2018Ruskavaara80cm4/30
01.02.2018Ruskavaara80cm2/30
01.02.2018Crion Warmbloods90cm3/20
01.02.2018Majorithy Arabians80cm1/30
14.01.2018Ratsutalli Lilja80cm5/30
13.01.2018Ratsutalli Lilja80cm2/30
09.01.2018Kisakeskus Jelly90cm2/14
19.10.2017Vuorna90cm2/30
19.10.2017Vuorna90cm5/30
16.10.2017Vuorna90cm2/30
15.10.2017Vuorna90cm5/30
24.08.2017Broadway90cm4/24
18.03.2016Heljävirta90cm6/40
17.03.2016Heljävirta90cm6/40
15.03.2016Heljävirta90cm4/40
11.03.2016Heljävirta90cm3/40

VSR CUP - 2 sijoitusta

PvmPaikkaLajiTasoSijoitus
30.11.2017SusirajaEste90cm2/49
29.02.2016FiktioValjakkoNoviisi1/28

KRJ Kouluratsastus - 41 sijoitusta

PvmPaikkaTasoSijoitus
30.03.2018RunoratsutHelppo A5/50
29.03.2018RunoratsutHelppo A3/50
23.03.2018RunoratsutHelppo A7/50
19.03.2018BeaumontHelppo A5/30
14.03.2018Gestüt HelmwaldHelppo B1/30
12.03.2018Gestüt HelmwaldHelppo B3/30
03.03.2018Kaarnan SuomenhevosetHelppo A6/40
02.03.2018Kaarnan SuomenhevosetHelppo A1/40
19.02.2018KaunovaaraHelppo A3/30
19.02.2018Varjon OriasemaHelppo A1/30
17.02.2018RunoratsutHelppo A3/40
17.02.2018KaunovaaraHelppo A1/30
17.02.2018Kontolan RatsutalliHelppo A1/18
16.02.2018Kontolan RatsutalliHelppo A1/18
14.02.2018KarhumetsäHelppo A4/30
13.02.2018KaunovaaraHelppo A2/30
08.02.2018TeilikorpiHelppo A3/40
05.02.2018TeilikorpiHelppo A5/40
03.02.2018TeilikorpiHelppo A3/40
01.02.2018Majorithy ArabiansHelppo A5/33
24.01.2018RoscoffHelppo B7/50
15.01.2018Rumour PoniesHelppo A6/40
11.01.2018Rumour PoniesHelppo A4/40
18.10.2017TeilikorpiHelppo A1/40
16.10.2017TeilikorpiHelppo A6/40
13.10.2017TeilikorpiHelppo A3/40
12.10.2017TeilikorpiHelppo A6/40
11.10.2017VähäpeltoHelppo A1/30
08.10.2017TeilikorpiHelppo A2/40
01.09.2017RósgarðurHelppo A2/28
31.08.2017RósgarðurHelppo A4/28
30.08.2017RósgarðurHelppo A4/28
28.03.2016HeljävirtaHelppo A2/40
26.03.2016HeljävirtaHelppo A1/40
25.03.2016HeljävirtaHelppo A3/40
22.03.2016HeljävirtaHelppo A1/40
01.02.2016HaavelaaksoHelppo A7/60
01.02.2016HaavelaaksoHelppo A4/60
30.01.2016HaavelaaksoHelppo A2/60
29.01.2016HaavelaaksoHelppo A7/60
25.01.2016HaavelaaksoHelppo A6/60

Valmennukset

16.12.2017 Kouluvalmennus Virmaveden Hevostilalla, valmensi Lulu Mäki

Nessu oli mukavanoloisilla askelilla Crimiksen alla ravissa. Hieman tylpät askeleet ja tehoton työntö takaa vaivasivat tässä vaiheessa tuntia, joten lähdettiin avaamaan tätä ongelmaa taivutuksilla ja väistöillä. Crimis sai hakea Nessun ensin käyntiin, joka kulki rentona. Sitten otettiin pitkän sivun alusta avotaivutusta, ja puolessa välissä tehtiin voltti. Loppu sivu voltin jälkeen pohkeenväistöä niin, että etuosa pysyi uralla. Tässä Nessun takaosa joutui koville ja tamma tekin parikin hermoilevaa askelta, jolla se yritti pakoilla sisätakaselle tulevaa kuormaa. Voltilla Nessu rentoutui ja pohkeenväistö oli sille selvästi helpompaa. Crimis sai pitää lantion enemmän rauhassa ja nopeampaa pohjetta käyttämällä ratsastaa hevosen jalkoja. Pukkuhiljaa voltti jätettiin pois ja pohkeeväistöön siirryttiin suoraaan avotaivutuksesta, jolloin takaosa pysyi uralla. Tässä suoristus oli avainasia ja Nessu katosikin muutaman kerran kuolaintuntumalta. Samaa jatkettiin vielä ravissa. Nyt hevonen oli enemmän auki ja vaikka sitä koottiinkin aika paljon tehtävää varten, se liikkui jo mielellään edestä enemmän rennompana. Loppuun otettiin vielä rentoa laukkaa. Mukavaan suuntaan muuttui Nessun askel!

17.09.2017 Koulurataharjoitus Helppo A Hukkapurossa

Ennen varsinaista kilpauran jatkamista uudessa kodissa päätin viedä Nessun harjoituskilpailuihin. Ihan jotta näkisin, miten hyvin yhteistyömme toimii. No, voin sanoa että ei toimi. Takaisin valmentautumaan, katsotaan niitä kisoja sitten syssymmällä..

Nessu oli luokkansa kymmenes eli viimeinen. Tuomari Otterley kommentoikin suoritustamme näin: Suoritus alkoi lupaavasti, mutta loppua kohden nuoren tamman takapää heittäytyi hieman liian lennokkaaksi. Pienistä erimielisyyksistä huolimatta ratsastaja sai kuitenkin suoritettua radan kunnialla loppuun.

19.08.2017 Estevalmennus 60-80cm suokeille Adinassa, valmensi Jannica

Ensimmäisen ryhmän verryttely alkoi kuumassa kelissä, kun Rovaniemen lämpömittari näytti peräti 25 astetta ja aurinko porotti pilvettömältä taivaalta. Onneksi pieni tuulenvire sentään puhalsi kentän poikki yltyen välillä kovaksikin. Olin aamulla koonnut viiden esteen radan kentälle ja sen lisäksi muutamia verkkaesteitä sekä puomeja. Palatessani aamukahvilta olivat ratsukot jo hyvässä vauhdissa verryttelemässä sulassa sovussa. Hetken seurailtuani he alkoivat kävellä pitkin ohjin ja selostin ensimmäiset harjoitukset samalla. Aloiteltiin suoralla linjalla pitkää sivua pitkin kahdet ravipuomisarjat, joiden etäisyys oli noin neljä metriä välissä. Sen jälkeen otettiin mukaan toisen pitkän sivun laukkapuomit yhdellä askeleella. Ne menivät oikein hyvin kaikilta, joten otimme vielä muutamat verkkahypyt sarjaesteellä yhdellä askeleella matalilla korkeuksilla, joiden jälkeen ratsukot saivat kävellä pitkällä ohjalla hetkisen suuren osan hevosista ollessa jo aivan hiessä. Itse hyppääminen aloitettiin matalalta korkeudelta ja rataan kuului viisi perusestettä pystyineen, myös yhden askeleen sarja, jota oli alussa jo hypätty verkkana. Kukin sai vuorollaan tulla koko radan kertaalleen matalana korkeutena, jonka jälkeen tehtiin laukassa ympyrä tallipäätyyn ja sitten sai tulla korotetun radan, kun olin saanut esteet nostetuksi. Kukin tuli kolme kierrosta, joiden välissä esteet nostettiin haluamalle korkeudelle 60-80cm. Muutama halusi hypätä vain 60-70cm esteitä, joten jätimme jonossa viimeiseksi ne ketkä halusivat tulla isompaa. Lopuksi hypättiin taas matalampana koko rata toisinpäin, jonka jälkeen saitte tehdä pitkät loppuravit eteen-alas. Pesukarsinalla olikin hulinaa valmennuksen jälkeen, joten osa kävi fiksusti lähimaastossa kävelemässä loppukäynnit sillä välin, kun pesari vapautui.

Nessun kanssa valmennus sujui oikein hyvin ja tamma suoritti tunnollisesti kaikki tehtävät. Herkkä tamma taisi välillä hieman hermostua valmennuksen muille tammoille, mutta toimi siitä huolimatta valtaosan ajasta oikein keskittyneesti.