Routaruusu

Pilvipellon Kyaniittikelmi

rakenne

Tämä on virtuaalihevonen. Kuva © Cherie (CC BY-NC 2.0)

NimiPilvipellon Kyaniittikelmi, "Kiki"RekisterinumeroVH20-018-1017
RotuSuomenhevonen PainotusKouluratsastus
Skp & säkäTamma, 154cm KoulutustasoVaativa B, 100cm
VäriRuunikko KasvattajaCloudfield
Syntynyt23.10.2020, 2-vuotias OmistajaCrimis (VRL-10480)

Suomenhevosvarsojen arviointi 04/21 (2v): 7 + 10 + 7 + 6.5 = 30.5 - SV-I

Taustaa & luonne

"Herkkäsieluinen kelmi, jolta löytyy asenneongelmia vaikka muille jakaa. Töitä tämän kanssa saa tehdä selkä vääränä, mutta kun se sitten lopulta palkitsee, niin se palkitsee avokätisesti korkoineen päivineen. Jos tämän kanssa ei urheilun saralla menesty (yhteisen sävelen löydyttyä), niin ei kyllä menesty millään muullakaan."

Näin kasvattaja kuvaili Kikiä myynti-ilmoituksessa. Rehellisyys maan perii, niinkö se meni? Väiski ei ehkä arvosta mun päätöksiä tuoda talliin tällaisia kiukkuperseitä. Orivalta kuitenkin jyllää, eikä meillä vielä ennestään ollut pilvipeltolaista brittisuokkia. Kuulitte oikein, tämä suomineito tuli meren takaa! Ja ponnua siinä on, saattepa nähdä.

Kiki on ollut sellainen stnaprkle -varsa. Tamma on tuittupäinen prinsessa, joka osoittaa mieltään joka tilanteessa. On ollut yksi sanonko-mikä työmaa saada pienen suomenhevosen päähän iskostettua käytösnormeja. Kikiä ei sovi harjata liian ronskisti, vesi pesarilla ei saa olla liian kylmää saati kuumaa, satulavyö kannattaa kiristää vasta selästä.. Listaa voisi jatkaa loppumattomiin. Herkkähipiäinen tamma luimii minkä ehtii, väläyttelee hampaita ja huitoo koivilla kuin oikein kiukuttaa. Aralle käsittelijälle Kiki ei sovi, mutta ei myöskään sellaiselle, joka hermostuu. Parhaiten sopu säilyy, kun tammaa käsittelee rauhallisesti ja huolellisesti. Taluttaessa ja lastatessa Kiki on onneksi aika mutkaton, jos käsittelijän mielentila on tyyni.

Ratsailta löytyy syy, miksi tällaista kiukkupersettä jaksetaan katsella. Tamman herkkyys toimii hyvin yksiin osaavan ratsastajan kanssa. Kikiä voi ratsastaa pienenpienin avuin ja sen liikkeessä on kiitettävästi säätövaraa. Vaativaan B:hen taipuva tamma antaa (oikein pyydettäessä) sellaista liikettä, että melkein unohtaa, miten inhottava se on maastakäsin. Lisäykset, kokoamiset, väistöt, avot.. Kaikki sujuu ja nätisti, kun yhteistyö sujuu. Harmonian löytämiseksi saakin sitten olla kieli keskellä suuta.

Sukutaulu

Kikillä on 1 polvi sukua virtuaalimaailmassa.

i. Kalmankieltämä
sh, trn, 165cm
KTKII
ii. Kuolemankielto
sh, trn, 166cm
iii. Kaskikikuolio
sh, rn, 158cm
iie. Sataman Sydänmurhe
sh, trt, 156cm
ie. Haaveruusu
sh, vrt, 152cm
iei. Hukan Haavoitettu
sh, rtkm, 153cm
iee. Rahkaruusu
sh, vrt, 150cm
e. Safiirivaras
sh, prt, 155cm
VIR MVA Ch, KTK-II
ei. Rakkausryöväri
sh, tprt, 158cm
eii. Rakkauden Runtelema
sh, trt, 160cm
eie. Neiti Ryöväri
sh, prt, 154cm
ee. Sinisafiiri
sh, mkm, 152cm
eei. Safiirimies
sh, rtkm, 157cm
eee. Sinilintu
sh, m, 151cm

Jälkeläiset

Kiki ottaa harkiten vastaan 1-polvisia suomenhevosoreja.

SyntynytSkpNimiIsäOmistaja

Kilpailukalenteri

Kiki kilpailee kouluratsastuksessa porrastetuissa kilpailuissa.

Näyttelyt

PvmJaosPaikkaTulosTuomari