Routaruusu

Kuulumisia 2021

08/2021

Routaruusu virkoaa hiljaiseloltaan ja tallipihassa käy taas tuttuun tapaan kova kuhina. Uusimpana tulokkaana meille on saapunut hurjan suloinen kouluvarsa Jötunn yhteistyökasvattajaltamme Jeilistä. Omia kasvatteja on lähtenyt maailmalle kaksi ja kotiin jäänyt yksi, Routaruusun Suruhymy, joka palkittiin 2-vuotiaana SV-I -palkinnolla.

Viime vuonna kasvatteja syntyi vain yhdeksän, joista kuusi lähti maailmalle ja kolme jäi kotiin. Nämä upeat kenttävarsat Vihanvalssi ja Tähdissätanssija sekä kouluvarsa Lapinnoita saivat kaikki SV-I -palkinnon kaksivuotiaana. Lisäksi Noita sai kolmevuotiaana KV-II -palkinnon ollen ikäluokkansa toiseksi paras varsa. Vanhemmista hevosista Karma haki vielä KRJ-I -palkinnon ja Hiivee KERJ-II -palkinnon, minkä jälkeen tammat pääsivät eläkkeelle ja loppuvuodesta jo vihreämmille niityille. Tammojen mukaan taivasmatkalle lähtivät myös orit Paw, Luzi ja Väineri.

Vuoden 2020 loppupuolella kotiutimme myös muualta pari suomenhevosvarsaa: Briteistä meille matkasi kouluämmätamma Pilvipellon Kyaniittikelmi, joka sai kaksivuotiaana SV-I -palkinnon, sekä Team Turnajaisilta komea kenttäori Luutajaiset, joka pääsi 4-vuotiaana suomenhevosten ikäryhmäkilpailuissa estefinaaliin. Kyllä saa olla niin ylpeä näistä meidän nuorista.

Kuulumisia 2020

20.04.2020

Routaruusussa kevät on tuonut mukanaan suurta surua Herran nukuttua ikiuneen. Uusia tuulia toi Sotamaalauksen-tuliainen Draamakuningatar, joka muistuttaa kovasti erästä toista pientä punaista perkelettä..

Hienot pienet 2-veet Sisu, Havu ja Viltsu toivat kaikki ykköspalkinnon kotiin suomenhevosvarsojen arvioinnista.

08.03.2020

Jo kahtakymppiä lähenevä Kalma kävi hakemassa esteratsastusjaoksen laatuarvostelusta ykköspalkinnon upeilla 103 pisteellä. Viimeinen etappi kultapojalla siintää vielä yleislaatuarvostelussa. Uuden sukupolven yleistamma Tuima sai kakkospalkinnon estevarsojen laatuarvostelusta, ja oma kasvatti Ville ykköspalkinnon suomenhevosvarsojen arvioinnista.

01/2020

Uuteen vuoteen mitenkä muutenkaan kuin uusien heppojen kera! Tammikuussa talliin muuttivat ihanat herrat Helmiahon Havunhuuto ja Myrskylän Virelai, pieni prinsessa Hornanhovin Sekasortosinfonia sekä jo kantakirjattu Haurasvalkea.

Loppuvuodesta kantakirjasta tuotiin kotiin muutenkin läjäpäin palkintoja: Korppu KTK-I; Konna, Missi, Pihka ja Tuutunen KTK-II; Aave, Hilda ja Soma KTK-III. Upea Tango sai VIR MVA Ch -palkinnon, kun taas Korpusta, Hemmosta, Missistä, Hunnusta, Karmasta, Inkasta, Hönöstä, Susista, Hurmoksesta, Halista, Pipsasta ja Tupusta tuli Championeita (NJ).

Loppuvuodesta Routaruusuun muuttanut Hornahovin Turhantuima oli suomenhevosvarsojen arvioinnissa paras 2-vuotias ja sai SV-I -palkinnon 32.4 pisteellä, kun taas kouluvarsojen laatuarvostelusta tamma sai palkinnon KV-III. Ehkä tamman vahvuus on esteillä? Omista kasvateista kotiin jäivät pienhevonen Luuviulisti ja jätti Myrskynhurma.

Kuulumisia 2019

30.10.2019

Ihana pieni Inka yllätti kantakirjaustilaisuudessa saadessaan ykköspalkinnon 83 pisteellä. Samassa tilaisuudessa Tiku kirjattiin ratsusuunnalle kakkosella. Uusi kultapoikani Korppu toi ykköspalkinnon suokkivarsojen arvioinnista sekä pehmolelu Pulla valjakkoajojaoksen laatuarvostelusta. Hilda taas toi suokkivarsojen arvioinnista kolmosen, mutta sen kanssa lähdettiinkiin vain kokeilemaan onnea. Uusinta kutsuu myöhemmällä iällä.

Upea Herra toi kotiin Routaruusun ihkaensimmäisen YLA1-palkinnon, kyllä nyt saa olla kultapojastaan ihan mahdottoman ylpeä!

21.09.2019

Elokuussa upea Hemmo kävi nappaamassa kouluvarsojen laatuarvostelusta ykköspalkinnon ollen koko tilaisuuden kolmanneksi paras. Kenttävarsojen laatuarvostelusta taas haki ykköspalkinnon kolmivuotias Kirppu ja kakkospalkinnon kaksivuotias Hilda. Muuten ollaankin oltu pitkälti kotona, treenattu ja lomailtu viimeisillä vihreillä sopivassa suhteessa.

Syyskuussa meille muutti aikuinen, jo valjakkoajossa uraa tehnyt Hengenvaaran Häirikkö. Kantatamma Feenistä jäi myös vihdoin kotiin varsa, tosin ori - mutta katsokaa nyt Corpraalia. I-H-A-N-A

Syyskuussa kantakirjattiin kolme suokkia: Huokaus & Hemmo kakkosella ja Kirppu kolmosella. On ne vaan kauniita!

01.08.2019

Heinäkuun suomenhevosvarsojen arvioinnista tuli kotiin kaksi ykköspalkintoa piekkareille Tupu ja Inka sekä yksi kakkospalkinto isommalle tammalle Pihka. Suomenhevosten laatuarvostelusta tuli niinikään yksi ykköspalkinto Juskalle ja kakkospalkinto Jurrille, joka päästettiin vihreämmille niityille tovi myöhemmin. Yleislaatuarvostelusta hakivat kakkospalkinnon vanhat koulutaiturit Huurre ja Petsku, jotka nukkuivat ikiuneen elokuun ensimmäisenä päivänä.

Suomenhevosia kantakirjattiin yksi kullekin suunnalle juoksijaa lukuunottamatta: piekkari Lantti kolmospalkinnolle, ratsutamma Huntu kakkoselle ja ihka aito työhevonen Tiku kolmoselle.

Heinäkuussa meille syntyi myös kaksi tammavarsaa, joista toinen lähti maailmalle ja toinen jäi kotiin. Kaksivuotiaat Soma ja Hemmo palkittiin estevarsojen laatuarvostelussa kakkosella.

28.06.2019

Siitä onkin tovi vierähtänyt, kun on istuttu alas kirjoittelemaan kuulumisia. Luulisi, että kesän lähestyessä aikaa olisi, mutta ehei. Kevättyöt on täälläkin haukanneet leijonaosan siitä ajasta, mitä hevosten treenaamiselta jää. No, mitäs täällä on sitten tapahtunut?

Kevään aikana talliin on tuotu kelppo joukko tammavahvistusta, nimittäin uuteen nousuun lähteneen Mörkövaaran kasvatti Kirsikkakirppu SV-I, navajalaiset Pirunpihka ja Hiidenhirttäjä, vuornalainen pikkupiekkari Inkivärttinä, ihka aito western-tamma Aaveenkajo SV-II, joka tuotiin jenkeistä asti Juskan morsmaikuksi (tiedän olevani sekaisin päästäni) sekä I-palkinnon lisäksi parhaan 2-vuotiaan tittelin saanut Kaarnan Kukkuu.

Toukokuussa meille muutti myös ensimmäinen työlinjan suomenhevonen Hovdikt sekä upea koulupiekkari Vuornan Tuutunen.

Omista varsoista kotiin on jääneet ihanat Sulosointuja (SV-I, KV-I) ja Herra Hukkanen (SV-I).

Hienot pienet Söpö ja Lumo on palkittu VIR MVA Ch -arvonimellä näyttelymenestyksensä johdosta.

20.04.2019

Viiden varsan emä Jurri alkaa lähennellä eläkettä - tässä kuussa superhieno tamma palkittiin kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa ykköspalkinnolla. Viimeinen etappi olisikin SLA. Kantakirjaustilaisuudesta taas tuotiin suokeille kotiin yksi jokaista palkintoa: Lumolle ykkönen, Susille kakkonen ja Irmalle kolmonen. Shettikset saivat niinikään ykkösen (Luzi) ja kolmosen (Cap).

01.04.2019

Supersöpö Pikatsu palkittiin Champion-arvonimellä. Usealle hevoselle haettiin kakkospalkinto maaliskuun rotunäyttelystä, paitsi Lumo vei upeasti koko näyttelyn parhaan tittelin ja ykköspalkinnon - kuten myös ensimmäisissä näyttelyjaoksen alaisissa näyttelyissäänkin. On se vaan upea nuori.

21.03.2019

Helmikuun lopulla meille muutti ihana Turmeltajan Siuriina. Jo kilpaillut ja kantakirjattu tamma pääseekin suoraan jalostuskäyttöön.

Kantakirjaustilaisuudesta tuotiin maaliskuussa kolme kakkospalkintoa: Barbille, Skidille ja Tangolle. Lisäksi Kukkuu palkittiin näyttelymenestyksensä johdosta Champion-arvonimellä. On ne vaan hienoja

Ihana Cherry varsoi toisen kerran, ja myös tämä varsa, supersöpö Captain Berry jäi kotiin.

20.02.2019

Lisää shetlanninponeja! Standardikokoisille oreille ei ehkä ole se akuutein tarve, mutta Myabeckissa (missäs muuallaakan) oli taas liian hyvä tarjous ohitettavaksi. Myynnissä oli komea, valjakkoajojaoksen laatuarvostelussa jo palkittu ori Luzifurious, joka oli tulostensa puolesta täysin valmis jalostuskäyttöön. Kyllähän yksi jalostusori aina laumaan mahtui. Väiskin mielestä en voi loputtomasti ajatella niin..

Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelusta tuotiin kotiin kaksi kakkosta, Kalmalle ja Sylville, joista jälkimmäinen jäi pisteen pääähän ykkösestä. Todennäköisesti mennään tamman kanssa vielä uusimaan. Suomenhevosvarsojen arvioinnista ja estevarsojen laatuarvostelusta tuli myöskin kakkoset kotiin, uusimmalle suokkitulokkaalle Lumolle. Suomenhevosten laatuarvostelusta taas toi 95 pisteellä ykköspalkinnon Kielo, joka saa nyt jäädä viettämään makoisia eläkepäiviä.

Kantakirjattavana kävi tässä kuussa suokeista vain oreja ja poneista vain tammoja. KTK-II palkittiin upeat Mur ja Revo, ikävästi pisteen päähän kakkosesta jäi Aku. Shettisneidit Caya ja Chi kantakirjattiin molemmat kolmosella.

31.01.2019

Kasvatustoiminta on lähtenyt hienosti käyntiin tämän vuoden osalta, sillä tammikuun aikana uuteen kotiin ollaan myyty jo viisi varsaa sekä aikuinen Amor. Myös meille on vastavuoroisesti muuttanut uusia hevosia, näistä uusimpana Hornanhovin Lumoturma. Näpsäkkä piekkari vaikuttaa erittäin lupaavalta yleishevoselta.

Estevarsojen laatuarvostelusta tuli kotiin kaksi kakkospalkintoa, Murulle ja Jusulle.

Talliin saatiin myös allekirjoittaneen ensimmäinen YLA-palkinto, niinikään ensimmäiselle suokille Ruskankuvalle. Hirmuhieno wanhapappa on suorittanut kaiken ja enemmän mitä siltä koskaan odotin!

20.01.2019

Kantakirjasta tuotiin hieno kakkosten rivi: Romu, Taika ja Kukkuu.

Ihana mammatamma Jurri palkittiin NJ:n Champion-arvonimellä. Viiden varsan emällä on edessä vielä KRJL ja SLA, ennenkuin se pääsee viettämään makoisia eläkepäiviä - Jurri jos joku on ne ansainnut. Tämän kuun SLA-tilaisuudesta toi ykkösen ja täten eläköityi Kalma. Kultapoika tosin saattaa saada vielä jälkikasvua..

Pullamössömussuponi varsoi toisen varsansa, joka jäi tällä kertaa kotiin. Sanokaa hei Routaruusun ekalle shettisorikasvatille Donut Grossille eli Donitsille. Lisäksi Navajasta muutti meille yksi kenttätamma lisää, Navajan Konjakinmakea. Mitä herkkuvarsoja

Suomenhevosvarsojen arvioinnista tuli toisena kuukautena peräkkäin kotiin parhaan kaksivuotiaan palkinto, jonka sai koululupaus Revo. Lisäksi tilaisuudessa palkittiin ykköspalkinnolla myös Jusu ja kakkospalkinnolla Muru.

2018

31.12.2018

Routaruusu toivottaa hyvää uutta vuotta 2019! Meille syntyi vielä viimeinen ja samalla vuoden 30. suomenhevoskasvatti 30. päivä joulukuuta, Routaruusun Surmatar. Päivää aiemmin tuotiin kotiin kolme valjakkoajojaoksen ykköspalkintoa: Turmiolle, Pawille ja Cherrylle. Uuteen vuoteen lähdetäänkin 10 shetlanninponin ja 83 suomenhevosen kanssa. Huikea lauma upeita hevosia, jotka ovat kuluneen vuoden aikana niittäneet mainetta ja kunniaa niin kantakirjassa, näyttelykehissä, varsa-arvosteluissa kuin laatuarvosteluissakin. Ei voi kuin ihailla kättensä jälkeä.

20.12.2018

15. päivä kilpailtiin taas SISU Battlessa suomenhevosten koulu-ja estemestaruuksissa. Meille tuli Routaruusuun tuplavoitto! Molemmista lajeista vaativammat luokat: vaativasta B:stä Amorille ja satakympistä Kamalle. Lisäksi meillä sijoittui muutama muukin. Oon aivan sanaton.

Kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelusta toivat hienosti ykköspalkinnon kotiin Kalma ja Kielo.

Hirmuhieno Soda palkittiin näyttelymenestyksensä johdosta VIR MVA Ch - ja VSN Champion -arvonimillä. Suomenhevoskantakirjasta taas tuotiin neljä kolmospalkintoa pikkuhevosille: Hukalle, Halinalle, Kallolle ja Prinsessalle.

Kouluvarsojen arvioinnista toivat upeasti ykköspalkinnon kolmivuotiaat Viki ja Romu. Viki oli myös Luokkavoittaja IV! Suomenhevosvarsojen arvioinnista tuli upeasti ykköset Akulle, Daddylle ja Ketulle, joista viimeinen oli myöskin kaksivuotiaista paras yksilö.

Itselleen oli pakko ostaa myös joululahjoja, kun törmäsi supersöpöön Maybeck Chihin ja sairaan upeaan Vuornan Revontulihaltiaan.

20.11.2018

Suomenhevoskantakirjasta lähti kotiin kakkospalkinto Hymypojalle ja kolmoset Liekille ja Ukolle. Näyttelyarvonimiä myönnettiin meille niinikään kolmin kappalein: Papu VIR MVA Ch, Sumu ja Juska Ch. On ne vaan komeita!

Wanha pappa Ruska kävi korottamassa KRJL-palkintoaan ykköseksi.

Varsat pärjäsivät aivan uskomattoman hyvin suomenhevosvarsojen arvoinnissa. Mukana oli kuusi varsaa, joista kolme kaksivuotiaita ja kolme kolmivuotiaita - ja jokainen sai ykköspalkinnon! Barbie oli tilaisuuden paras 3-vuotias ja kolmas koulukokeessa, kun taas Hymy oli toinen koulukokeessa. Lisäksi palkittiin 3-vuotias Liekki ja kaksivuotiaat Taika, Ukko ja Romu. Olen ihan sanaton.

Talliin muutti myös kaksi ihanaa uutta tammaa, shetlanninponi Maybecks Caya ja Jeilin Ketunleikki.

31.10.2018

Lokakuun lopulla osallistuimme neljä päivää kestävään KRJ Champions 2018 -mestaruuskilpailuun kouluratsastuksessa. Nyt on kyllä skumpan aika, sillä meidän kouluhevosemme pärjäsivät upeasti! Senior Champion -sarjaan osallistunut Väineri sijoittui ensimmäisenä päivänä kahdeksanneksi KN Specialissa. Young Champion -sarjassa neljänteen päivään asti päässeet Nalle ja Sylvi taasen sijoittuivat Helpossa A:ssa: Sylvi oli neljäs kolmantena päivänä ja Nalle viides neljännen päivän Kürissa. Upeita pieniä!

Estevarsojen laatuarvostelusta kakkospalkinnon toi kotiin 2-vuotias Herraisä.

20.10.2018

Turmeltajan ja Susirajan yhteiset kasvattimyynnit saavat minut aina näyttämään lapselta karkkikaupassa. Ja mukaan tarttuu aina enemmänkin kuin se yksi iso tikkari. Taannoisen kekrimyynnin Keksi ja Kielo olivat vieneet sydämeni pahan kerran, eikä tarjonta pettänyt nytkään. Karmivan ihanat Pakkastaivas, Alakulovalkea ja Hautalauha muuttivat Routaruusuun Halloweenin kolkutellessa ovella.

Suomenhevoskantakirjasta tuli kaksi kolmosta, Käpylle ja Vikille, sekä kakkonen Hankille. Suomenhevosvarsojen laatuarvostelusta tuli ykkönen Kallolle ja Amorille sekä kakkonen Kukkuulle. On ne hienoja

05.10.2018

Kaikki jotka minua yhtään tuntevat, tietävät että olen totaalisen rakastunut tallin mustaan paholaiseen, kenttäkunkku Herravaltaan. Mutta että kolme paholaisen varsaa peräkkäin jäisi kotiin? Sitä ei tiennyt Väiskikään, enkä minä itsekään ennen kuin paholaisen pienosmalli syntyi. Kuin ilmetty kopio isästään: ihan samannäköinen musta, yhtä pahansisuinen ja uhkarohkea jo pienenä rääpäleenä. Herraisä oli Väiskin reaktio, kun vastoin aiempia suunnitelmia pikkupiru jäi kotiin kasvamaan. Ja se nimi jäi.

Isipappa palkittiin VIR MVA Ch -arvonimellä. Seuraava etappi mustan paholaisen kanssa olisikin sitten pari astutusta lisää sekä YLA, jonka jälkeen Herra saa mussuttaa heinää arvokkaat eläkepäivänsä. On se vaan niin mielettömän hieno

04.10.2018

Mistä tietää, mitkä suomenhevoskasvattajat ovat suosikkejani? No varmaan siitä, että samalta kasvattajalta meille muuttaa jatkuvasti uusia varsoja. Jo viides kaunovaaralainen, upea Rosenfink muutti meille tänään. Komeita kouluoreja ei ole koskaan tarpeeksi!

30.09.2018

Suomenhevoskantakirjasta tuli tässä kuuussa kolme II-palkintoa, Kahville, Roudankuvalle ja Pikatsulle. Shetlanninponeista Pulla kantakirjattiin kolmospalkinnolla, Omppu taas jäi pisteen päähän palkinnosta. Voikoissa on joku kirous selkeästi..

Varsa-arvioinnista toivat ykköspalkinnon Viki ja Jälli, sekä kakkospalkinnon Hanki. Kenttävarsojen laatuarvostelusta tuli kaksi kakkospalkintoa, Hankille ja Liekille. Hienoja pieniä!

Upea Turmiotanssi sai arvoisensa kodin Turmeltajasta ja söpö Korpinsydän Hopeatuulen Suomenhevosista.

12.09.2018

Viimeiset kesän kasvatit, Haaskansyöjä, Halipakko ja Ututähti muuttivat uusiin koteihinsa, ja tekivät tilaa syksyn myyntivarsoille sekä yhdelle uudelle hankinnalle: Hornanhovin Kuunvaleelle.

Söpö palkittiin näyttelymenestyksensä johdosta Champion-arvonimellä.

31.08.2018

Kasperi saavutti tavoitteensa ja haki esteratsastusjaoksen laatuarvostelusta itselleen upeasti ykköspalkinnon. Samassa tilaisuudessa Herra palkittiin kakkosella - tallin kenttäkunkulle en ollut parempaa rataesteiltä hakemassakaan. Kultapoikien porukka kasvoi kahdella - talliin muutti uusi uljas musta, Sotamaalauksen Stadisielu eli Skidi sekä punainen kenttäori Navajan Tuonentango. Lisäksi talliin muutti yleistamma Helmiahon Jäälilja.

Estevarsojen laatuarvostelusta kotiin toivat kakkospalkinnon Kallo ja Khaleesi. Muutama varsa lähti myös pysyvästi maailmalle: Miekannielijä Syrjän ratsutallille, Yönfeeniks Sotamaalaukseen sekä Urbaanitarina ja 2-vuotias Kajo Hunajakumpuun. Yli 20 kasvattia jo syntynyt tämän vuoden aikana!

Samalla myös pientä muutosta ulkoasuun syksyisen lämpöisillä väreillä.

20.08.2018

Kantakirjasta saatiin kaksi kakkospalkintoa, Pahalle ja Söpölle, sekä kolmoset Sylville ja Blackikselle. Upeat Turmio ja Tui palkittiin VIR MVA Ch -arvonimellä - olemme haljeta ylpeydestä!

Kaksivuotiaat tammat Pikatsu, Khaleesi ja Loitsu toivat kaikki kakkospalkinnon suomenhevosvarsojen arvioinnista.

Talliin muutti myös pari uutta kaviokasta, kimo(?!) suokkitamma Helmiahon Lumimuru ja shettisori Maybecks Poison Apple.

02.08.2018

Navajassa oli useaan kertaan käyty kilpailemassa ja olin kyllä pistänyt merkille, että siellä asui toinen toistaan hienompia suomenhevosia. Sen paremmin en kuitenkaan ollut tutustunut - en ennenkuin sarqquu laittoi ensimmäisen Navajalaisen kasvatin maailmalle. Musta orivarsa oli mielettömän komea; sellainen nuori, olevinaan kovin kovaakin jätkää. Molemmat vanhemmat olivat kilpailleet kenttäratsastuksessa CIC1-tasolla, joten varsalla oli hyvät lähtökohdat kovan tason kenttähevoseksi. Sillä oli myös upea rakenne, joten saatoin jo nähdä meidän hukkuvan ruusukkeisiin.. Ja se lähti meille! Tervetuloa Routaruusuun Navajan Kallonmurtaja

29.07.2018

Ensimmäistä kertaa lähdimme Routaruususta Kenttämestaruuksiin, 10 suomenhevosen voimin. Vallu oli tällä kertaa meidän tallista ykkönen, sillä se vei yhdeksännen sijan 118:sta osallistujasta. Olemme tavattoman ylpeitä, sillä lähdimme vain kokeilemaan mihin meistä olisi - sijoitus oli puhdas yllätys!

20.07.2018

Pikatsun lisäksi yksi muukin alunperin myyntiin kaavailtu varsa jäi kotiin, kenttätamma Hämärliekki. Liekin lisäksi kotiin jääviä varsoja syntyi muutama muukin: Barbie ja Viikinkikuningatar, molemmat liisinkitammoista, sekä Routaruusun ensimmäinen shettiskasvatti Black Cherries.

Kantakirjasta tuli kotiin kaksi kakkosta, Sumulle ja Naavalle, sekä kolmonen Peikolle. Lisäksi Soda palkittiin Champion-arvonimellä.
Varsa-arviointiin osallistuivat kaksivuotiaat Kiukku, Luoti ja Veikko sekä kolmivuotias Käpy. Oreille tuli ykköspalkinnot ja tammoille kakkoset. Aika hienosti siihen nähden, että Käpyn kanssa kouluosuus oli katastrofi.. Kouluvarsojen laatuarvostelusta Käpy sai myös kakkosen, joten kyllä siitä vielä kelpo kouluhevonen saadaan.

09.07.2018

Heinäkuussa uudistettiin vähän Routaruusun ilmettä ja pistettiin myyntiin neljä varsaa. Yksi varsoista jäi vastoin alkuperäisiä suunnitelmia kotiin: Pikatsu on aivan liian söpö. Lisäksi kotiin jäi orivarsa Amor. Kurjenpesästä ostettiin upea yleisori Hymy ja Kahmosta suloinen koulutamma Loitsu jonon jatkoksi. Shetlanninponit kävivät rotunäyttelyissä, tuoden kotiin jokaista palkintoluokkaa: Soda ykköstä, Cherry kakkosta ja Paw kolmosta.

30.06.2018

Kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelusta kotiin toi ykköspalkinnon kukas muukaan kuin ehdoton kenttäkuninkaamme Herra, joka on nyt tavoitteensa saavuttanut. Vanhapappa Ruska jäi ärsyttävästi puolen pisteen päähän ykkösestä.. Taas.

20.06.2018

Supertamma Halina sai omistajattaren halkeamaan ylpeydestä: tamma oli kouluvarsojen laatuarvostelussa KV-I, Luokkavoittaja I, Paras suomenhevonen ja sai vielä tilaisuuden parhaat sukupisteet. Kerrassaan upea pieni! Suomenhevosten varsa-arvioininissa Halina oli niinikään SV-I, samoin kuin Hiivee ja Paha. Kantakirjaustilaisuuteen meiltä ehti tällä kertaa mukaan vain yksi ori, Santtu, joka toi hienosti kotiin kakkospalkinnon.

Ponikantakirjasta ei herunut palkintoa Fizzille. Sitä voipi miettiä, kannattiko yhdistää kaksi kolmospalkinnolla kantakirjattua ponia..

06.06.2018

Komistus Turmio palkittiin VSN National Champion -arvonimellä. Talliin muutti toinen runoratsu: ruunikko kaunotar Käpypöly sekä Jeilistä kouluori Kuukehrääjä eli Ukko.

21.05.2018

Suomenhevosvarsojen arvioinnista tuli kotiin kolme kakkospalkintoa: Santulle, Kajolle ja Sumulle. Iki-ihana Tui taas palkittiin VSN Champion -arvonimellä. On ne vaan upeita

Viimeinenkin kevään yhteistyövarsoista löysi oman ihmisensä: Väinerin varsa Hukka tällä kertaa serenan luota Jeilistä. Kaikki muut viisi varsaa myytiinkin maailmalle, joten voidaan sanoa että onnistunut varsakevät oli. Nyt voikin lähteä suunnittelemaan seuraavia astutuksia..

20.05.2018

Kohti kesää mitenkäs muutenkaan kuin uusien varsojen kera. Talliin muuttivat upeat yleisorit Kalman Pahahenki ja Kalman Ruosteluoti, koulutamma Nupun Halina ja estetamma Huvin Aamukiukku . Omista hevosista Kama varsoi Vipinäveikon.

Lisäksi meille muuttivat jo vanhemmat orit Kaunon Monsteri ja Kettulan Kuningas. Kilpailu-uransa päättäneet orit ja tammat varsoineen pääsivät kesälaitumelle (kuvassa tulokas Morso oikealla, © suba).

Suomenhevosten kantakirjaustilaisuudesta kakkosen toivat kotiin Hali ja Jurri sekä kolmosen Blondi. Cherry taas toi ponikantakirjasta kolmosen. Upea Tui myös palkittiin Champion-arvonimellä näyttelymenestyksensä johdosta.

30.04.2018

Klara Vappen! Wanhuksemme Ruska kävi nappaamassa ERJ-II ja KRJ-II -palkinnot, molemmat ikävästi pisteen-parin päässä ykkösestä. Ehkä me vielä uusitaan, jos wanhus jaksaa. Uutta sukupolvea meillä edustaa Prinsessan varsa Khaleesi, joka syntyi muutaman päivän ennen vappua. Maailmalle lähtivät kasvatit Veriapila, Sulho ja Haamuska.

Suomenhevosten rotunäyttelyissä Söpö oli LKV4. Shetlanninponeista Paw ja Soda ovat ansainneet Show Pony Circuitissa "Novice Performance Pony" -tittelit. Hienoja pieniä

20.04.2018

Varsoja, varsoja aina vaan lisää! Routaruusuun muutti jälleen kerran yksi susirajalainen, Sorronsumu; Karma varsoi upean Sarmanterin ja Poksusta lähti kolmas varsa maailmalle. Seuraavaksi pitääkin jättää yksi pokemoni kotiin. Vaikka hevosmäärä meillä onkin räjähtänyt käsiin, 58 suomenhevosta ja neljä shetlanninponia.. Kaksi piirrostammaakin juuri muutti talliin: Villa ja Vieno.

Kantakirjasta kakkospalkinnon toivat kotiin Hönö, Juska ja Kasperi. Suomenhevosvarsojen arvioinnista tuli Söpölle ja Huokaukselle kakkonen ja Naavalle ykkönen, sekä kouluvarsojen laatuarvostelusta Papulle kakkonen. Hienoja hevoja

31.03.2018

Maaliskuun loppupuolella pidettiin ensimmäinen routajeililäinen kasvattimyynti, jossa oli myynnissä kuusi viisi yhteistyövarsaa (perhana, yksi niistäkin piti jättää kotiin..). Myös Kielo varsoi toisen kerran, tällä kertaa morin orista Kaaheen Kipinäherkkä. Hiiveen Hianoksi ristitty tamma päätettiin jättää sekin kotiin. Se on ihan liian ihana

Kultapoika Turmio lisäsi meriittiriviinsä KERJ-I -palkinnon. Ylimääräisessä kantakirjaustilaisuudessa kolmospalkinnolle pääsivät Luikero, Usva ja Ruska. Kolmivuotias Rontti taas oli paras suomenhevonen ja luokkavoittaja II kouluvarsojen laatuarvostelussa, napaten KV-I -palkinnon. Kaksivuotiaat Roudankuva, Hukansydän ja Huntu toivat kaikki kotiin SV-I -palkinnon.

Osallistuimme 25.3 Turmeltajan järjestämien VSN-näyttelyiden kasvattajaluokkaan Turrin, Kallon, Fiinun ja Veikan kanssa. Palkintoa ei herunut, mutta pisteitä saatiin kasaan 34, millä sijoitumme 5. kahdeksasta kasvattajasta. Täytyykin ottaa tavaksi myös näiden kiertäminen, jos saataisiin joskus Best Breeder -maininta!

Pitkästää aika Virtuaaliset Suomenratsut järjesti myös rotunäyttelyt, joihin mekin lähdettiin 12 suomenhevosen voimin. Upea Tui oli koko näyttelyiden paras! Lähemmäs kahdestasadasta rotunsa edustajasta BIS1, olen sanaton. Myös muutama muu meidän hevosista pärjäsi loistavasti - Poju LKV1, Herra LKV2 ja Papu LKV4.

18.03.2018

Maaliskuussa tapahtui ihan hurjasti kaikkea: Uusia hevosia - niin nuoria kuin vanhempiakin, kantakirjauksia, laatuarvostelupalkintoja ja eläkkeelle jäämisiä. Tui, Papu ja Soda kantakirjattiin ykköspalkinnolla, Turri kakkosella ja Paw kolmosella. Petsku kävi hakemassa KRJ-I -palkinnon viimeistelemään tittelirivistönsä ja jäi ansaitulle eläkkeelle.

Uusia nuoria tallissa ovat upea tummanrautias Runon Naavakorppi, Kalman kaunis tammavarsa Hirrenhuokaus, makea piekkari Vuornan Hukansydän ja Susirajan 5v-juhlavarsa Hankihaudat. Lisäksi messissä on vanhempia kisakonkareita: estehepat Lohikäärmeprinsessa ja Rohkean Kauheapeikko, sekä yleispainotteinen Hönttökusti.

13.02.2018

Sukupolven vaihdosta. Uusia nuoria Papu & Vattu. Omat kasvatit Roudankuva ja Kuunkalmo syntyivät hiljattain ja jäivät kotiin kasvamaan. Huurre pääsi ansaitulle eläkkeelle. + uusi hevoslistaus!

24.01.2018

Uuteen vuoteen uusia tuulia: tervetuloa Söpö ja Valtteri. Iki-ihana Tui palkittiin KV-II -palkinnolla ja aloitimme yhteistyön Jeilin kanssa.

2017

22.12.2017

Joulukuussa napsitaan palkintoja. Huurre KRJ-I, Ruska SLA-II, Tui, Hali ja Kossu SV-II. + Tervetuloa talliin Syrjän Kaamostanssi

20.10.2017

Lokakuussa Routaruusuun muutti uusi estetamma, jo kisaeläkkeellä oleva Vera. Kantakirjaustilaisuudesta Vera, Vallu ja Kossu saivat kaikki kolmospalkinnon. Pitkästä aikaa syntyi myös oma kasvatti, Turmiopäivä Turmiosta ja Liljasta.

20.09.2017

Vihdoin meilläkin hevoset pääsevät kiertämään ihan oikeita laatuarvosteluja. Ja tottakai oripojat tuovat kotiin vain ykkösiä: Elokuussa Turmio ERJ-I, syyskuussa Herra ja Huurre SLA-I.

29.09.2017

Kesän aikana meille muutti paaljon uusia hevosia: orit Kersa, Luikero, Hukka, Kossu ja Hali; sekä tammat Karma, Lilja, Harha ja Usva. Osa on meidän omista oreista, osa ei. Yhteensä meillä on nyt 32 suomenhevosta, hurjaa.

22.06.2017

Kesäkuun suomenhevosvarsojen arvioinnista meille tarttui mukaan kaksi kakkospalkintoa, kaksivuotiaille varsoille Kallelle ja Kanelille. Talliin muutti myös kaksi uutta tammaa, Feeniksinsydän ja Rosin Kuvajaenen.

20.05.2017

Liekö Crimis rakastunut vai mitä, mutta synkkä musta sai vaihtua vaaleanpunaiseen ruusuun ja hempeisiin sävyihin. Samalla myös iki-ihanat Kuolonpeli, Kanelikaakao ja Kirottujen Karnevaali muuttivat talliin.

16.04.2017

Kevät toi mukanaan pientä ulkoasun fiksailua ja pari uutta kaviokasta. Jo herrasmiesikäiset Huurre ja Poju muuttivat talliin, jälkimmäinen liisaussopimuksella Närhimäestä.

20.03.2017

Maaliskuun kantakirjaustilaisuuksista kotiin tuotiin neljä kolmospalkintoa ja kaksi kakkospalkintoa. Tämän kuun ylpeydenaiheet siis Väineri & Poksu.

23.02.2017

Uusi, erikoisempi hankinta: western-suokki Revonkosken Juska muutti talliin. Rento herrasmies on jo vienyt meidän kaikkien sydämet.. ♥

03.01.2017

Vuoden ensimmäinen oma kasvatti syntyi! Roudan Puolikuuhullu ♥ Ulkoasu on myös vihdoin valmis.

2016

30.11.2016

Marraskuun suokkiorien KTK-tilaisuudesta irtosi meille kaksi palkintoa: Herralle kakkonen ja Hatulle kolmonen. Komeat pojat ♥

23.11.2016

Ensimmäinen Champion-arvonimi Routaruusuun! Upea Turmio ♥ Nyt mamman kultapoitsu on jo Ch, KTK-II, SV-II, EV-II. Kippis!