Routaruusu

Kuulumisia 2018

20.11.2018

Suomenhevoskantakirjasta lähti kotiin kakkospalkinto Hymypojalle ja kolmoset Liekille ja Ukolle. Näyttelyarvonimiä myönnettiin meille niinikään kolmin kappalein: Papu VIR MVA Ch, Sumu ja Juska Ch. On ne vaan komeita!

Wanha pappa Ruska kävi korottamassa KRJL-palkintoaan ykköseksi.

Varsat pärjäsivät aivan uskomattoman hyvin suomenhevosvarsojen arvoinnissa. Mukana oli kuusi varsaa, joista kolme kaksivuotiaita ja kolme kolmivuotiaita - ja jokainen sai ykköspalkinnon! Barbie oli tilaisuuden paras 3-vuotias ja kolmas koulukokeessa, kun taas Hymy oli toinen koulukokeessa. Lisäksi palkittiin 3-vuotias Liekki ja kaksivuotiaat Taika, Ukko ja Romu. Olen ihan sanaton.

Talliin muutti myös kaksi ihanaa uutta tammaa, shetlanninponi Maybecks Caya ja Jeilin Ketunleikki.

31.10.2018

Lokakuun lopulla osallistuimme neljä päivää kestävään KRJ Champions 2018 -mestaruuskilpailuun kouluratsastuksessa. Nyt on kyllä skumpan aika, sillä meidän kouluhevosemme pärjäsivät upeasti! Senior Champion -sarjaan osallistunut Väineri sijoittui ensimmäisenä päivänä kahdeksanneksi KN Specialissa. Young Champion -sarjassa neljänteen päivään asti päässeet Nalle ja Sylvi taasen sijoittuivat Helpossa A:ssa: Sylvi oli neljäs kolmantena päivänä ja Nalle viides neljännen päivän Kürissa. Upeita pieniä!

Estevarsojen laatuarvostelusta kakkospalkinnon toi kotiin 2-vuotias Herraisä.

20.10.2018

Turmeltajan ja Susirajan yhteiset kasvattimyynnit saavat minut aina näyttämään lapselta karkkikaupassa. Ja mukaan tarttuu aina enemmänkin kuin se yksi iso tikkari. Taannoisen kekrimyynnin Keksi ja Kielo olivat vieneet sydämeni pahan kerran, eikä tarjonta pettänyt nytkään. Karmivan ihanat Pakkastaivas, Alakulovalkea ja Hautalauha muuttivat Routaruusuun Halloweenin kolkutellessa ovella.

Suomenhevoskantakirjasta tuli kaksi kolmosta, Käpylle ja Vikille, sekä kakkonen Hankille. Suomenhevosvarsojen laatuarvostelusta tuli ykkönen Kallolle ja Amorille sekä kakkonen Kukkuulle. On ne hienoja

05.10.2018

Kaikki jotka minua yhtään tuntevat, tietävät että olen totaalisen rakastunut tallin mustaan paholaiseen, kenttäkunkku Herravaltaan. Mutta että kolme paholaisen varsaa peräkkäin jäisi kotiin? Sitä ei tiennyt Väiskikään, enkä minä itsekään ennen kuin paholaisen pienosmalli syntyi. Kuin ilmetty kopio isästään: ihan samannäköinen musta, yhtä pahansisuinen ja uhkarohkea jo pienenä rääpäleenä. Herraisä oli Väiskin reaktio, kun vastoin aiempia suunnitelmia pikkupiru jäi kotiin kasvamaan. Ja se nimi jäi.

Isipappa palkittiin VIR MVA Ch -arvonimellä. Seuraava etappi mustan paholaisen kanssa olisikin sitten pari astutusta lisää sekä YLA, jonka jälkeen Herra saa mussuttaa heinää arvokkaat eläkepäivänsä. On se vaan niin mielettömän hieno

04.10.2018

Mistä tietää, mitkä suomenhevoskasvattajat ovat suosikkejani? No varmaan siitä, että samalta kasvattajalta meille muuttaa jatkuvasti uusia varsoja. Jo viides kaunovaaralainen, upea Rosenfink muutti meille tänään. Komeita kouluoreja ei ole koskaan tarpeeksi!

30.09.2018

Suomenhevoskantakirjasta tuli tässä kuuussa kolme II-palkintoa, Kahville, Roudankuvalle ja Pikatsulle. Shetlanninponeista Pulla kantakirjattiin kolmospalkinnolla, Omppu taas jäi pisteen päähän palkinnosta. Voikoissa on joku kirous selkeästi..

Varsa-arvioinnista toivat ykköspalkinnon Viki ja Jälli, sekä kakkospalkinnon Hanki. Kenttävarsojen laatuarvostelusta tuli kaksi kakkospalkintoa, Hankille ja Liekille. Hienoja pieniä!

Upea Turmiotanssi sai arvoisensa kodin Turmeltajasta ja söpö Korpinsydän Hopeatuulen Suomenhevosista.

12.09.2018

Viimeiset kesän kasvatit, Haaskansyöjä, Halipakko ja Ututähti muuttivat uusiin koteihinsa, ja tekivät tilaa syksyn myyntivarsoille sekä yhdelle uudelle hankinnalle: Hornanhovin Kuunvaleelle.

Söpö palkittiin näyttelymenestyksensä johdosta Champion-arvonimellä.

31.08.2018

Kasperi saavutti tavoitteensa ja haki esteratsastusjaoksen laatuarvostelusta itselleen upeasti ykköspalkinnon. Samassa tilaisuudessa Herra palkittiin kakkosella - tallin kenttäkunkulle en ollut parempaa rataesteiltä hakemassakaan. Kultapoikien porukka kasvoi kahdella - talliin muutti uusi uljas musta, Sotamaalauksen Stadisielu eli Skidi sekä punainen kenttäori Navajan Tuonentango. Lisäksi talliin muutti yleistamma Helmiahon Jäälilja.

Estevarsojen laatuarvostelusta kotiin toivat kakkospalkinnon Kallo ja Khaleesi. Muutama varsa lähti myös pysyvästi maailmalle: Miekannielijä Syrjän ratsutallille, Yönfeeniks Sotamaalaukseen sekä Urbaanitarina ja 2-vuotias Kajo Hunajakumpuun. Yli 20 kasvattia jo syntynyt tämän vuoden aikana!

Samalla myös pientä muutosta ulkoasuun syksyisen lämpöisillä väreillä.

20.08.2018

Kantakirjasta saatiin kaksi kakkospalkintoa, Pahalle ja Söpölle, sekä kolmoset Sylville ja Blackikselle. Upeat Turmio ja Tui palkittiin VIR MVA Ch -arvonimellä - olemme haljeta ylpeydestä!

Kaksivuotiaat tammat Pikatsu, Khaleesi ja Loitsu toivat kaikki kakkospalkinnon suomenhevosvarsojen arvioinnista.

Talliin muutti myös pari uutta kaviokasta, kimo(?!) suokkitamma Helmiahon Lumimuru ja shettisori Maybecks Poison Apple.

02.08.2018

Navajassa oli useaan kertaan käyty kilpailemassa ja olin kyllä pistänyt merkille, että siellä asui toinen toistaan hienompia suomenhevosia. Sen paremmin en kuitenkaan ollut tutustunut - en ennenkuin sarqquu laittoi ensimmäisen Navajalaisen kasvatin maailmalle. Musta orivarsa oli mielettömän komea; sellainen nuori, olevinaan kovin kovaakin jätkää. Molemmat vanhemmat olivat kilpailleet kenttäratsastuksessa CIC1-tasolla, joten varsalla oli hyvät lähtökohdat kovan tason kenttähevoseksi. Sillä oli myös upea rakenne, joten saatoin jo nähdä meidän hukkuvan ruusukkeisiin.. Ja se lähti meille! Tervetuloa Routaruusuun Navajan Kallonmurtaja

29.07.2018

Ensimmäistä kertaa lähdimme Routaruususta Kenttämestaruuksiin, 10 suomenhevosen voimin. Vallu oli tällä kertaa meidän tallista ykkönen, sillä se vei yhdeksännen sijan 118:sta osallistujasta. Olemme tavattoman ylpeitä, sillä lähdimme vain kokeilemaan mihin meistä olisi - sijoitus oli puhdas yllätys!

20.07.2018

Pikatsun lisäksi yksi muukin alunperin myyntiin kaavailtu varsa jäi kotiin, kenttätamma Hämärliekki. Liekin lisäksi kotiin jääviä varsoja syntyi muutama muukin: Barbie ja Viikinkikuningatar, molemmat liisinkitammoista, sekä Routaruusun ensimmäinen shettiskasvatti Black Cherries.

Kantakirjasta tuli kotiin kaksi kakkosta, Sumulle ja Naavalle, sekä kolmonen Peikolle. Lisäksi Soda palkittiin Champion-arvonimellä.
Varsa-arviointiin osallistuivat kaksivuotiaat Kiukku, Luoti ja Veikko sekä kolmivuotias Käpy. Oreille tuli ykköspalkinnot ja tammoille kakkoset. Aika hienosti siihen nähden, että Käpyn kanssa kouluosuus oli katastrofi.. Kouluvarsojen laatuarvostelusta Käpy sai myös kakkosen, joten kyllä siitä vielä kelpo kouluhevonen saadaan.

09.07.2018

Heinäkuussa uudistettiin vähän Routaruusun ilmettä ja pistettiin myyntiin neljä varsaa. Yksi varsoista jäi vastoin alkuperäisiä suunnitelmia kotiin: Pikatsu on aivan liian söpö. Lisäksi kotiin jäi orivarsa Amor. Kurjenpesästä ostettiin upea yleisori Hymy ja Kahmosta suloinen koulutamma Loitsu jonon jatkoksi. Shetlanninponit kävivät rotunäyttelyissä, tuoden kotiin jokaista palkintoluokkaa: Soda ykköstä, Cherry kakkosta ja Paw kolmosta.

30.06.2018

Kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelusta kotiin toi ykköspalkinnon kukas muukaan kuin ehdoton kenttäkuninkaamme Herra, joka on nyt tavoitteensa saavuttanut. Vanhapappa Ruska jäi ärsyttävästi puolen pisteen päähän ykkösestä.. Taas.

20.06.2018

Supertamma Halina sai omistajattaren halkeamaan ylpeydestä: tamma oli kouluvarsojen laatuarvostelussa KV-I, Luokkavoittaja I, Paras suomenhevonen ja sai vielä tilaisuuden parhaat sukupisteet. Kerrassaan upea pieni! Suomenhevosten varsa-arvioininissa Halina oli niinikään SV-I, samoin kuin Hiivee ja Paha. Kantakirjaustilaisuuteen meiltä ehti tällä kertaa mukaan vain yksi ori, Santtu, joka toi hienosti kotiin kakkospalkinnon.

Ponikantakirjasta ei herunut palkintoa Fizzille. Sitä voipi miettiä, kannattiko yhdistää kaksi kolmospalkinnolla kantakirjattua ponia..

06.06.2018

Komistus Turmio palkittiin VSN National Champion -arvonimellä. Talliin muutti toinen runoratsu: ruunikko kaunotar Käpypöly sekä Jeilistä kouluori Kuukehrääjä eli Ukko.

21.05.2018

Suomenhevosvarsojen arvioinnista tuli kotiin kolme kakkospalkintoa: Santulle, Kajolle ja Sumulle. Iki-ihana Tui taas palkittiin VSN Champion -arvonimellä. On ne vaan upeita

Viimeinenkin kevään yhteistyövarsoista löysi oman ihmisensä: Väinerin varsa Hukka tällä kertaa serenan luota Jeilistä. Kaikki muut viisi varsaa myytiinkin maailmalle, joten voidaan sanoa että onnistunut varsakevät oli. Nyt voikin lähteä suunnittelemaan seuraavia astutuksia..

20.05.2018

Kohti kesää mitenkäs muutenkaan kuin uusien varsojen kera. Talliin muuttivat upeat yleisorit Kalman Pahahenki ja Kalman Ruosteluoti, koulutamma Nupun Halina ja estetamma Huvin Aamukiukku . Omista hevosista Kama varsoi Vipinäveikon.

Lisäksi meille muuttivat jo vanhemmat orit Kaunon Monsteri ja Kettulan Kuningas. Kilpailu-uransa päättäneet orit ja tammat varsoineen pääsivät kesälaitumelle (kuvassa tulokas Morso oikealla, © suba).

Suomenhevosten kantakirjaustilaisuudesta kakkosen toivat kotiin Hali ja Jurri sekä kolmosen Blondi. Cherry taas toi ponikantakirjasta kolmosen. Upea Tui myös palkittiin Champion-arvonimellä näyttelymenestyksensä johdosta.

30.04.2018

Klara Vappen! Wanhuksemme Ruska kävi nappaamassa ERJ-II ja KRJ-II -palkinnot, molemmat ikävästi pisteen-parin päässä ykkösestä. Ehkä me vielä uusitaan, jos wanhus jaksaa. Uutta sukupolvea meillä edustaa Prinsessan varsa Khaleesi, joka syntyi muutaman päivän ennen vappua. Maailmalle lähtivät kasvatit Veriapila, Sulho ja Haamuska.

Suomenhevosten rotunäyttelyissä Söpö oli LKV4. Shetlanninponeista Paw ja Soda ovat ansainneet Show Pony Circuitissa "Novice Performance Pony" -tittelit. Hienoja pieniä

20.04.2018

Varsoja, varsoja aina vaan lisää! Routaruusuun muutti jälleen kerran yksi susirajalainen, Sorronsumu; Karma varsoi upean Sarmanterin ja Poksusta lähti kolmas varsa maailmalle. Seuraavaksi pitääkin jättää yksi pokemoni kotiin. Vaikka hevosmäärä meillä onkin räjähtänyt käsiin, 58 suomenhevosta ja neljä shetlanninponia.. Kaksi piirrostammaakin juuri muutti talliin: Villa ja Vieno.

Kantakirjasta kakkospalkinnon toivat kotiin Hönö, Juska ja Kasperi. Suomenhevosvarsojen arvioinnista tuli Söpölle ja Huokaukselle kakkonen ja Naavalle ykkönen, sekä kouluvarsojen laatuarvostelusta Papulle kakkonen. Hienoja hevoja

31.03.2018

Maaliskuun loppupuolella pidettiin ensimmäinen routajeililäinen kasvattimyynti, jossa oli myynnissä kuusi viisi yhteistyövarsaa (perhana, yksi niistäkin piti jättää kotiin..). Myös Kielo varsoi toisen kerran, tällä kertaa morin orista Kaaheen Kipinäherkkä. Hiiveen Hianoksi ristitty tamma päätettiin jättää sekin kotiin. Se on ihan liian ihana

Kultapoika Turmio lisäsi meriittiriviinsä KERJ-I -palkinnon. Ylimääräisessä kantakirjaustilaisuudessa kolmospalkinnolle pääsivät Luikero, Usva ja Ruska. Kolmivuotias Rontti taas oli paras suomenhevonen ja luokkavoittaja II kouluvarsojen laatuarvostelussa, napaten KV-I -palkinnon. Kaksivuotiaat Roudankuva, Hukansydän ja Huntu toivat kaikki kotiin SV-I -palkinnon.

Osallistuimme 25.3 Turmeltajan järjestämien VSN-näyttelyiden kasvattajaluokkaan Turrin, Kallon, Fiinun ja Veikan kanssa. Palkintoa ei herunut, mutta pisteitä saatiin kasaan 34, millä sijoitumme 5. kahdeksasta kasvattajasta. Täytyykin ottaa tavaksi myös näiden kiertäminen, jos saataisiin joskus Best Breeder -maininta!

Pitkästää aika Virtuaaliset Suomenratsut järjesti myös rotunäyttelyt, joihin mekin lähdettiin 12 suomenhevosen voimin. Upea Tui oli koko näyttelyiden paras! Lähemmäs kahdestasadasta rotunsa edustajasta BIS1, olen sanaton. Myös muutama muu meidän hevosista pärjäsi loistavasti - Poju LKV1, Herra LKV2 ja Papu LKV4.

18.03.2018

Maaliskuussa tapahtui ihan hurjasti kaikkea: Uusia hevosia - niin nuoria kuin vanhempiakin, kantakirjauksia, laatuarvostelupalkintoja ja eläkkeelle jäämisiä. Tui, Papu ja Soda kantakirjattiin ykköspalkinnolla, Turri kakkosella ja Paw kolmosella. Petsku kävi hakemassa KRJ-I -palkinnon viimeistelemään tittelirivistönsä ja jäi ansaitulle eläkkeelle.

Uusia nuoria tallissa ovat upea tummanrautias Runon Naavakorppi, Kalman kaunis tammavarsa Hirrenhuokaus, makea piekkari Vuornan Hukansydän ja Susirajan 5v-juhlavarsa Hankihaudat. Lisäksi messissä on vanhempia kisakonkareita: estehepat Lohikäärmeprinsessa ja Rohkean Kauheapeikko, sekä yleispainotteinen Hönttökusti.

13.02.2018

Sukupolven vaihdosta. Uusia nuoria Papu & Vattu. Omat kasvatit Roudankuva ja Kuunkalmo syntyivät hiljattain ja jäivät kotiin kasvamaan. Huurre pääsi ansaitulle eläkkeelle. + uusi hevoslistaus!

24.01.2018

Uuteen vuoteen uusia tuulia: tervetuloa Söpö ja Valtteri. Iki-ihana Tui palkittiin KV-II -palkinnolla ja aloitimme yhteistyön Jeilin kanssa.

2017

22.12.2017

Joulukuussa napsitaan palkintoja. Huurre KRJ-I, Ruska SLA-II, Tui, Hali ja Kossu SV-II. + Tervetuloa talliin Syrjän Kaamostanssi

20.10.2017

Lokakuussa Routaruusuun muutti uusi estetamma, jo kisaeläkkeellä oleva Vera. Kantakirjaustilaisuudesta Vera, Vallu ja Kossu saivat kaikki kolmospalkinnon. Pitkästä aikaa syntyi myös oma kasvatti, Turmiopäivä Turmiosta ja Liljasta.

20.09.2017

Vihdoin meilläkin hevoset pääsevät kiertämään ihan oikeita laatuarvosteluja. Ja tottakai oripojat tuovat kotiin vain ykkösiä: Elokuussa Turmio ERJ-I, syyskuussa Herra ja Huurre SLA-I.

29.09.2017

Kesän aikana meille muutti paaljon uusia hevosia: orit Kersa, Luikero, Hukka, Kossu ja Hali; sekä tammat Karma, Lilja, Harha ja Usva. Osa on meidän omista oreista, osa ei. Yhteensä meillä on nyt 32 suomenhevosta, hurjaa.

22.06.2017

Kesäkuun suomenhevosvarsojen arvioinnista meille tarttui mukaan kaksi kakkospalkintoa, kaksivuotiaille varsoille Kallelle ja Kanelille. Talliin muutti myös kaksi uutta tammaa, Feeniksinsydän ja Rosin Kuvajaenen.

20.05.2017

Liekö Crimis rakastunut vai mitä, mutta synkkä musta sai vaihtua vaaleanpunaiseen ruusuun ja hempeisiin sävyihin. Samalla myös iki-ihanat Kuolonpeli, Kanelikaakao ja Kirottujen Karnevaali muuttivat talliin.

16.04.2017

Kevät toi mukanaan pientä ulkoasun fiksailua ja pari uutta kaviokasta. Jo herrasmiesikäiset Huurre ja Poju muuttivat talliin, jälkimmäinen liisaussopimuksella Närhimäestä.

20.03.2017

Maaliskuun kantakirjaustilaisuuksista kotiin tuotiin neljä kolmospalkintoa ja kaksi kakkospalkintoa. Tämän kuun ylpeydenaiheet siis Väineri & Poksu.

23.02.2017

Uusi, erikoisempi hankinta: western-suokki Revonkosken Juska muutti talliin. Rento herrasmies on jo vienyt meidän kaikkien sydämet.. ♥

03.01.2017

Vuoden ensimmäinen oma kasvatti syntyi! Roudan Puolikuuhullu ♥ Ulkoasu on myös vihdoin valmis.

2016

30.11.2016

Marraskuun suokkiorien KTK-tilaisuudesta irtosi meille kaksi palkintoa: Herralle kakkonen ja Hatulle kolmonen. Komeat pojat ♥

23.11.2016

Ensimmäinen Champion-arvonimi Routaruusuun! Upea Turmio ♥ Nyt mamman kultapoitsu on jo Ch, KTK-II, SV-II, EV-II. Kippis!